De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

smashburger van de bbq

Hoe krijg je een sappige maar krokante hamburger? Met dit recept voor de smashburger natuurlijk!

smashburger

Een recept van

Proef eens deze smashburger: een burger die je plet tijdens het bakken. Zo gaart-ie in z’n eigen vet. Het resultaat? Sappig van binnen én een krokante korst. Jord tilt ‘m nog naar een next level met een heerlijk frisse ranch sauce. En een beetje vreemd maar wel erg lekker, gefrituurde augurken. 

 

Bereidingswijze

Deep fried pickles

  1. Verwarm een frituurpan gevuld met olie tot 180 °C. 

  2. Meng het bier, 200 g bloem, bakpoeder, zout, zwarte peper en chilipoeder in een kom tot een glad beslag. 

  3. Dep de plakjes augurk goed droog. Haal ze eerst door de extra bloem en vervolgens door het bierbeslag. Laat ze direct in de hete olie glijden en bak enkele minuten tot de augurken goudbruin zijn.

  4. Haal de augurken uit de frituurpan en laat op wat keukenpapier uitlekken. Bestrooi met wat zout en houd warm.

Ranch sauce

  1. Meng de mayonaise, karnemelk en zure room met een garde of vork goed, totdat er een gladde saus zonder klontjes ontstaat.  

  2. Voeg daarna de resterende ingrediënten toe en meng die er goed door. Voeg naar smaak zout, peper of extra citroensap toe. 

    Deze zelfgemaakte saus kan je goed afgesloten voor maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. 

Smashburgers

  1. Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.

  2. Verdeel het vlees in 8 bollen 100 g. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne repen. Snijd de vleestomaat in dunne plakken. 

  3. Snijd de burger buns open en toast ze kort op de grill.  

  4. Verwarm een grote skillet of gietijzeren plancha op de BBQ tot deze licht begint te roken. 

  5. Duw met een spatel twee van de ballen gehakt plat op de skillet met een spatel. Bak volledig uit tot de bovenkant begint te garen en de onderzijde mooi bruin en krokant is. Draai de burgers om en leg op iedere burger een plak cheddar.

  6. Beleg de broodjes met ranch sauce, ijsbergsla, plakjes tomaat, de twee burgers met cheddar, de gefrituurde augurken en nog wat extra ranch sauce. Herhaal tot alle burgers klaar zijn. 

Welk vlees voor een hamburger van de BBQ?

Je kan het beste een samenstelling van 25% brisket, 25% beef rib en 50% chuck (hals) halen bij je slager. Hierdoor krijg je een krokante maar toch sappige hamburger van de BBQ. 

smashburger

Steek de barbecue maar weer aan. BBQStreet is terug met een gloednieuw seizoen volop nieuwe inspiratie en tips.

BBQStreet 2023

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker