De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

za'alouk (gepofte aubergine)

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de aubergines en tomaten in hun geheel in een ovenschaal en druppel er 1 eetlepel olijfolie over.
 Rooster de aubergines en tomaten in de oven in circa 40 minuten gaar. Halveer de aubergines in de lengte, lepel het vruchtvlees eruit en snijd dit grof.


15 MIN
Za'alouk (gepofte aubergine)

Een recept van

Mounir Toub

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de aubergines en tomaten in hun geheel in een ovenschaal en druppel er 1 eetlepel olijfolie over.
 Rooster de aubergines en tomaten in de oven in circa 40 minuten gaar. Halveer de aubergines in de lengte, lepel het vruchtvlees eruit en snijd dit grof.
 Pel de gepofte tomaten en snijd ze in grove stukken.
 Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit voor de za’alouk de rest van de olijfolie in een pan en fruit hierin kort de knoflook, komijn, koriander en de chilivlokken. 
Voeg de aubergines en tomaten toe en laat circa 20 minuten op laag vuur stoven. Pluk en hak de peterselie en koriander fijn en roer door de za’alouk.
 Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Serveer de za’alouk op kamertemperatuur met vers brood. 

Ramadan is een periode van vasten waarin je niet eet en drinkt van dageraad tot zonsondergang. Het doel van de Ramadan is, dat je door het vasten ervaart hoe minderbedeelden het hebben, je wilskracht versterkt, je ziel reinigt en ook je lichaam (je ‘verschoont’ immers je smaakpapillen).

Als we Mounir mogen geloven: alles smaakt anders, zelfs water smaakt sterker en lekkerder waardoor je meer van het eten geniet. Deze recepten uit de Arabische keuken zijn het uitproberen waard, op welk moment van de dag je ze dan ook eet.


Harsha met smen (Arabisch panbrood met gerijpte boter)

Bissara met knoflooksoldaatjes en korianderpesto

Parelcouscous met sinaasappel-muntdressing

Saffraanrijst met garnalen en kikkererwten

Kip K'dra met kikkererwten en gebakken radicchio

Sockeye zalm met kruidige couscouskorst en salade van lof en granaatappel

Gevulde groente op Turkse wijze

Citrus en dadels met muntpesto en zoetgemarineerde tomaatjes

Mango mazhar la glace

Binnenkort vind je op deze pagina ook meer informatie over de Ramadan en vasten in verschillende vormen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker