Pel en halveer de sjalot en knoflook. Week de kikkererwten, sjalot, knoflook, rozemarijn, tijm en een beetje zout circa 8 uur op koud water. Verwijder de sjalot, knoflook, rozemarijn en de tijm en giet de kikkererwten af. Kook de kikkererwten circa 30 minuten in schoon water. Snijd de koriander en de peterselie fijn. Giet de kikkererwten af en voeg de kruiden toe.
Kip K’dra
Pel en snijd de uien grof. Schil en snijd de gember in kleine stukken. Verhit de smen in een braadpan en bak de kippenbouten om en om goudbruin. Voeg de ui en gember toe en bak nog circa 2 minuten mee. Voeg de saffraan, kaneel en het water toe. Kook de kippenbouten met het deksel op de pan circa 45 minuten op middelhoog vuur.
Gebakken radicchio
Snijd de radicchio in grove stukken. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de radicchio en knoflook circa 3 minuten. Voeg de rozijnen, krenten en ras el hanout toe en breng eventueel op smaak met wat versgemalen peper.
Serveren
Schep de kikkererwten in een diep bord en leg de kip erbovenop. Verdeel de radicchio over de borden.
0 reacties