- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Vet de ovenschotel in met olijfolie en verdeel 1 el tomatenblokjes over de bodem.
- Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Snijd de wortel en paprika in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de ui, knoflook en rode peper glazig.
- Voeg het gehakt en de tacokruiden toe aan de koekenpan en rul het gehakt.
- Voeg vervolgens alle groenten toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg hierna de tomatenblokjes toe maar houd circa 100 gram over. Laat ongeveer 10 min pruttelen of totdat alle groenten beetgaar zijn.
- Vul de wraps met ongeveer 2 opscheplepels van het gehaktmengsel en rol op.
- Leg de gevulde wraps naast elkaar in de ovenschaal.
- Verdeel de rest van de tomatenblokjes én de crème fraîche over de wraps. Bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal voor circa 15 minuten in de oven of tot de kaas goudbruin is gebakken.
- Ontpit ondertussen de avocado en pureer samen met de yoghurt en het citroensap in een foodprocessor. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Serveer de romige guacamole met de gehakt-wraps.
Mexicaanse wraps met gehakt uit de oven
Mexicaanse wraps met gehakt en groenten uit de oven. Extra lekker met guacamole.
