Mexicaanse wraps kan je op verschillende manieren bereiden. Zo kun je ervoor kiezen om je wraps te vullen met kip, gehakt of kan je gaan voor een vegetarische variant. Daarnaast passen bijna alle groentes in de tortillawrap, van maïs tot wortel en van bonen tot paprika. Met dit recept maak je een Mexicaanse wrap met gehakt, groenten en guacamole.

Ingredienten

4
Personen

Mexicaanse wraps

  • 5 grote tortilla's
  • 400 gr mager rundergehakt
  • 2 wortels
  • 100 gr mais
  • 1 paprika
  • 100 gr kidneybonen uit blik
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 125 gr crème fraîche
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels taco-kruiden
  • 1 rode peper

Romige guacamole

  • 2 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 avocado
  • peper en zout

Bereidingswijze

30 minuten

Verwarm de oven voor op 200˚C. Vet de ovenschotel in met olijfolie en verdeel 1 el tomatenblokjes over de bodem.

Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Snijd de wortel en paprika in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de ui, knoflook en rode peper glazig.

Voeg het gehakt en de tacokruiden toe aan de koekenpan en rul het gehakt. Voeg vervolgens alle groenten toe en bak 1 minuut mee. Voeg hierna de tomatenblokjes toe maar houd circa 100 gram over. Laat ongeveer 10 min pruttelen of totdat alle groenten beetgaar zijn.

Vul de wraps met ongeveer 2 opscheplepels van het gehaktmengsel en rol op. Leg de gevulde wraps naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de tomatenblokjes én de crème fraîche over de wraps. Bestrooi met de geraspte kaas.

Zet de ovenschaal voor circa 15 minuten in de oven of tot de kaas goudbruin is gebakken. Ontpit ondertussen de avocado en pureer samen met de yoghurt en het citroensap in een foodprocessor. Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de romige guacamole met de gehakt-wraps

Geef je waardering

mexicaanse wraps met gehakt en guacamole