De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mexicaanse wraps met gehakt uit de oven

Mexicaanse wraps met gehakt, groenten en gesmolten kaas uit de oven. Extra lekker met guacamole.

15 min voorbereidingstijd
15 min oventijd
mexicaanse wraps met gehakt en guacamole

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"Tortillas uit de oven kan je op verschillende manieren bereiden. Zo kun je ervoor kiezen om je wraps te vullen met kip, gehakt of kan je gaan voor een vegetarische variant. Daarnaast passen bijna alle groentes in de Mexicaanse wraps, van maïs tot wortel en van bonen tot paprika."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Vet de ovenschotel in met olijfolie en verdeel 1 eetlepel tomatenblokjes over de bodem.

  2. Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Snijd de wortel en paprika in blokjes.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de ui, knoflook en rode peper glazig. Voeg het gehakt en de tacokruiden toe aan de koekenpan en rul het gehakt. Voeg vervolgens alle groenten toe en bak 1 minuut mee.

  4. Voeg hierna de tomatenblokjes toe maar houd circa 100 gram over. Laat ongeveer 10 min pruttelen of totdat alle groenten beetgaar zijn.

  5. Vul de wraps met ongeveer 2 opscheplepels van het gehaktmengsel en rol op. Leg de gevulde wraps naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de tomatenblokjes én de crème fraîche over de wraps. Bestrooi met de geraspte kaas.

  6. Zet de ovenschaal voor circa 15 minuten in de oven of tot de kaas goudbruin is gebakken.

  7. Ontpit ondertussen de avocado en pureer samen met de yoghurt en het citroensap in een foodprocessor. Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de romige guacamole met de gehakt-wraps.

Hoe warm je gevulde wraps op?

Je warmt wraps op in de oven op 180°C, voor 10-15 minuten of in de airfryer, op 160-180°C voor 5-8 minuten. Andere opties: in de koekenpan op lage temperatuur met een deksel op de pan, of in de magnetron. 

Cheesecake oven

Wat is het verschil tussen een wrap en een tortilla?

Wraps en tortilla’s worden vaak door elkaar gehaald, maar er is een verschil. De tortilla is een platbrood uit Mexico dat als basis dient. Zodra je deze vult en oprolt, wordt het een wrap. Kortom: de tortilla is het brood, en de wrap is het eindgerecht.

kip kerrie wraps

Burrito of enchilada: wat is wat?

Wanneer je de tortilla vult met vlees, groenten, bonen en overgiet met saus en kaas en afbakt in de oven noem je het een enchilada. Een burrito is een Tex-Mex gerecht. Hier vul je de tortilla met vees, bonen, rijst en groenten. Een burrito doe je niet in de oven. 

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Super
Eimert De Haan
30-08-2024

Ook lekker