Zin in een (semi) gezonde én lekkere traktatie? Zoek niet verder. Met dit bananenbrood recept rolt er in mum van tijd een smeuïg tussendoortje uit de oven.

Estée Strooker

Bananenbrood: lekker & snel

Dit basisrecept voor een geurig bananenbrood van 24Kitchen's chef Estée Strooker is er één om van te watertanden. En het allermooiste: met een minimale hoeveelheid ingrediënten en tijd tover jij een heerlijk geurend tussendoortje op tafel. Het is slechts een kwestie van bananen prakken, mengen, cakevorm in de oven, even wachten en klaar.

Dankzij de minimale hoeveelheid suiker kunnen we het bovendien bíjna 'gezond' noemen. Prima dus om mee te nemen naar school of werk.

Gezond bananenbrood (en meer variaties)

Wil je liever een écht gezond bananenbrood maken, zonder suiker? Probeer dan deze versie met ahornsiroop.

Bananenbrood met chocola en karamel

Voor de minder verantwoorde snack-trek hebben we dit gruwelijk lekkere bananenbrood met Tony's Chocolonely (je bent gewaarschuwd). Of, hou je vast, dit Johnny Doodle chocolade-bananenbrood met een roomkaastopping, gekaramelliseerde amandelen en gedroogde stukjes banaan. En wie eens lekker wil variëren: bekijk deze variant met mascarponeroom en karamel.

Ingredienten

4
Personen

Bananenbrood

  • 150 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 snufje zeezout
  • 50 g suiker
  • 2 eieren
  • 100 g lichte olijfolie
  • 3 rijpe bananen

Extra nodig

  • cake- of broodvorm
  • muffinvormen of aluminiumvormpjes
  • satéprikker
  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2:

Kneus met je handen de bananen in de schil. Haal ze uit de schil en doe ze in een kom. Prak de bananen verder met een vork tot een egale massa.

Stap 3:

Voeg de suiker en een snuf kaneel toe en meng. Voeg vervolgens de eieren toe en meng weer.

Stap 4:

Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng met het beslag. Voeg nu de olijfolie en een snuf zout toe, en meng. 

Stap 5:

Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Gaar het bananenbrood in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Laat circa 10 minuten afkoelen alvorens aan te snijden.

Geef je waardering

10877
bananenbrood recept