De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bananenbrood

Zin in een snelle én lekkere traktatie? Met dit bananenbrood recept rolt er in mum van tijd een smeuïg tussendoortje uit de oven.

15 MIN
bananenbrood recept

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

"Ik maak graag bananenbrood. Zo heb ik altijd een gezonde en lekkere snack in huis. En het is de perfecte manier om van overrijpe bananen af te komen. Win-win!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Kneus met je handen de bananen in de schil. Haal ze uit de schil en doe ze in een kom.

  3. Prak de bananen verder met een vork tot een egale massa.

  4. Voeg de suiker en een snuf kaneel toe en meng. Voeg vervolgens de eieren toe en meng weer.

  5. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng met het beslag.

  6. Voeg nu de olijfolie en een snuf zout toe, en meng. 

  7. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in.

  8. Gaar het bananenbrood in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. 

  9. Laat circa 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.

Hoe maak je het lekkerste bananenbrood?

Estée: "Het lekkerste bananenbrood is er eentje met zo min mogelijk ingrediënten. De pure smaak van de bananen komen dan het beste naar voren. En het fijne is dat je vaak alle ingrediënten in huis hebt om het simpele recept te maken."

Miniatuurvoorbeeld

Is bananenbrood gezond?

Dat ligt er helemaal aan wat voor recept je uitkiest. Hoe minder ingrediënten, hoe gezonder, zou je als vuistregel kunnen aanhouden. Dit basisrecept van Estée kan je dus relatief gezond noemen. Maar voor een nóg gezondere variant kan je het best voor dit recept gaan.

bananenbrood met 5 ingrediënten

Recept-tip voor het lekkerste bananenbrood

Bananenbrood met mascarponeroom en karamel is misschien wel het állerlekkerste recept voor de bekende lekkernij. Het kruidige bananenbrood wordt perfect begeleid door de romige mascarpone en de rijke karamelsaus. Ben je al aan het watertanden?

Bananenbrood met mascarponeroom en karamel

Hoe bewaar je bananenbrood?

Je kan bananenbrood in een luchtdichte broodtrommel of koelkast zo’n 3-5 dagen bewaren, of losse plakjes in een zakje invriezen (dan is het zo’n 3 maanden houdbaar), en de dag voor het eten ontdooien.

getoast bananenbrood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker