Een gezond bananenbrood is een goed idee als je zin hebt in een lekker tussendoortje, maar wel bewust wil eten. Dit recept is dan echt iets voor jou! Met slechts 5 ingrediënten ook nog eens supermakkelijk om te maken. Zin in nog meer gezonde en lekkere recepten? Bekijk ze hier.

Ingredienten

12
Porties

  • 3 bananen ( +1 voor decoratie)
  • 180 g grove havervlokken (eventueel glutenvrij)
  • 2 eieren
  • 60 ml ahornsiroop
  • 1 tl baking soda

Optioneel: toppings

  • kokosyoghurt
  • vers fruit
  • ahornsiroop
  • pindakaas

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

1. Verwarm de oven voor op 175 graden, en vet het cakeblik vast in met wat kokosolie of bakspray. 

2. Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine (houd 1 banaan apart voor de garnering), en blend het tot het een smeuïg beslag vormt en alle ingrediënten goed geblend zijn.

3. Giet het beslag in het ingevette bakblik, en top het bovenop met plakjes banaan voor de garnering. 

4. Bak het bananenbrood 30-35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven .

5. Om zeker te weten dat je bananenbrood gaar is kan je de test met de satéprikker doen: als deze er schoon en droog uitkomt is je bananenbrood gaar. 

6. Laat het bananenbrood afkoelen in het bakblik of op een rekje. 

7. Je kan het bananenbrood in een luchtdichte broodtrommel of koelkast zo’n 3-5 dagen bewaren, of losse plakjes in een zakje invriezen (dan is het zo’n 3 maanden houdbaar), en de dag ervoor ontdooien.

Dit recept is van The Happiness Café.
Volg ze op Instagram voor meer gezonde inspiratie: The Happiness Café.
Productie: Beyond Boundaries Productions​​​​​​​

Geef je waardering

86
Gezond bananenbrood met 5 ingrediënten
Gezond bananenbrood met 5 ingrediënten