1. Het beslag

Meer dan 20 van jullie gaven ons de tip om havermoutmeel, speltmeel, volkorenmeel of amandelmeel te gebruiken in plaats van bloem. Dit geeft meer 'bite'. Om de vulling extra smeuïg te maken kregen we het advies om een scheutje melk toe te voegen aan het beslag. 

2. De bananen

Er was nogal wat onenigheid over hoe de bananen bereid moesten worden. Kamp 'Blenderen' noemde als voornaamste reden dat dit gladde bananenmengsel het beslag extra smeuïg maakt. Kamp 'Grove Stukken' vond het lekker om hele stukken banaan terug te vinden in het brood. Over één ding waren jullie het unaniem eens: de bananen moeten héél erg rijp zijn. Overrijp mag ook. Of gebruik bakbananen. 

3. De vulling

De vulling kon niet gek genoeg. Jullie noemde gedroogd fruit, (witte) chocolade, gebrande pistachenoten, rozijnen, dadels, walnoten, blauwe bessen, kokosrasp of appel(moes). Als smaakmakers gebruikten jullie kaneel, koekkruiden, vanille-aroma en zelfs een vleugje nootmuskaat. 

4. De topping

Het oog wil ook wat. Daarom toppen jullie het bananenbrood graag af met amandelschaafsel, fijngehakte noten of met dunne plakken banaan met een likje honing. Zo ziet het er extra smakelijk uit. 

5. Meer is beter

De allerbeste tip kwam trouwens van Jesper Pater. Zijn advies luidt: 'Maak er twee, want de eerste gaat er snel doorheen'. Daar zijn we het 110% mee eens.