Kruidige fregola

10
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Pel en snijd de ui fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui op laag vuur. Halveer de tomaten en bak ze met de helft van de tijm, oregano en rozemarijn mee en breng op smaak met zout. Blus af met water en laat de tomatenbouillon 15 tot 30 minuten op laag vuur trekken. Verwijder de grove takjes van de kruiden uit de bouillon. Kook de fregola in de bouillon in circa 10 minuten beetgaar. Ris de resterende kruiden en hak ze fijn. Roer de kruiden door de fregola en breng op smaak met olijfolie en zout. Bestrooi voor het serveren met zeer pittige Sardijnse chiliflakes.

TIP: Fregola is niet overal verkrijgbaar. Je kunt als alternatief kleine Turkse pasta gebruiken. Rooster deze, voor het koken, circa 5 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C lichtbruin, schud ondertussen af en toe om.

Ingredienten

4
Personen

Kruidige fregola

  • 1 ui
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 200 ml olijfolie
  • zout
  • 1 bosjes rozemarijn
  • 1 bos tijm
  • 1 bos oregano
  • 1.5 l water
  • 400 g fregola
  • 1 el Sardijnse chiliflakes
Geef je waardering
10