De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kruidige fregola

Pel en snijd de ui fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui op laag vuur. Halveer de tomaten en bak ze met de helft van de tijm, oregano en rozemarijn mee en breng op smaak met zout. Blus af met water en laat de tomatenbouillon 15 tot 30 minuten op laag vuur trekken.

45 min kooktijd
Kruidige fregola

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pel en snijd de ui fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui op laag vuur. Halveer de tomaten en bak ze met de helft van de tijm, oregano en rozemarijn mee en breng op smaak met zout. Blus af met water en laat de tomatenbouillon 15 tot 30 minuten op laag vuur trekken. Verwijder de grove takjes van de kruiden uit de bouillon. Kook de fregola in de bouillon in circa 10 minuten beetgaar. Ris de resterende kruiden en hak ze fijn. Roer de kruiden door de fregola en breng op smaak met olijfolie en zout. Bestrooi voor het serveren met zeer pittige Sardijnse chiliflakes.

TIP: Fregola is niet overal verkrijgbaar. Je kunt als alternatief kleine Turkse pasta gebruiken. Rooster deze, voor het koken, circa 5 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C lichtbruin, schud ondertussen af en toe om.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker