Spaghetti met artisjok en citroen
-
Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn.
-
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
-
Verhit de olijfolie in de koekenpan. Fruit de sjalot met de knoflook 3 min. op laag vuur.
-
Giet de artisjokken af. Voeg samen met de kappertjes toe aan de koekenpan en bak 1 min. mee. Blus de koekenpan af met de witte wijn.
-
Houd een kopje kookvocht van de spaghetti apart. Giet de pasta af en schep door de pan.
-
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil erover en pers de halve vrucht over de pan uit.
-
Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg samen met een scheutje kookvocht toe en roer tot een smeuïg geheel. Schep de helft van de peterselie erdoor.
-
Verdeel de spaghetti met artisjok over 4 borden en strooi de pangrattato erover. Garneer met de rest van de peterselie en serveer direct.
Pangrattato
-
Scheur het brood in grove stukken en maal grof in een hakmolen.
-
Snijd de knoflook fijn.
-
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak het broodkruim met de knoflook in 5 min goudbruin en knapperig.
-
Schud op een bord en laat afkoelen.
0 reacties