De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

groene asperges recept

Wil je groene asperges bereiden? Veel makkelijker dan dit recept uit de oven gaat het niet worden. Binnen 2 minuten bereid, binnen 20 minuten op tafel. Maak het met 24Kitchen.

30 MIN
Groene asperges

Een recept van

Groene asperges zijn een wereld van verschil met de witte variant. Al zijn ze afkomstig van precies dezelfde plant, de bereiding van groene asperges is toch écht wel even iets anders. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 220 °C en snijd de houtige uiteinden van de groene asperges af.
  2. Verdeel de groene stengels over een ovenschaal of bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Masseer de olie in en breng op smaak met zout en peper.
  3. Sla de knoflooktenen plat met een mes en voeg ze toe aan de ovenschaal die je vervolgens 20 minuten in de oven zet. 
  4. Wanneer de 20 minuten voorbij zijn, komt de magie. Besprenkel de balsamico over de loeihete asperges. Dit knettert en verdampt.
  5. Rasp Parmezaanse kaas over de groene asperges heen naar smaak. 

Hoelang groene asperges koken?

Groene asperges kook je al in een paar minuten beetgaar. Aan zo’n 3 tot 5 minuten heb je al genoeg. PS: Als je groene asperges gaat wokken of grillen hoef je ze niet eerst te koken. 

Moet je groene asperges schillen?

Nee, groene asperges hoef je (in de meeste gevallen) niet te schillen voordat je ze gaat koken. Tenzij het kontje hard is. Deze kan je dan rondom schillen maar in de meeste gevallen het beste verwijderen.

Wat eet je bij groene asperges?

Groene asperges zijn goed te combineren met pasta en kip. Ze smaken ook heerlijk in combinatie met spek en kaas uit de oven. Zalm is ook een hele goede optie. Kortom, je kunt eindeloos variëren!

Groene asperges serveren

Dit groene asperge recept is een bijgerecht dat door het gebruik van balsamico en Parmezaanse kaas heerlijk smaakt bij Italiaanse recepten. Serveer het bijvoorbeeld bij een pasta waarin de kaas terugkomt en eventueel zelfs een klein zuurtje van balsamico.

Wat is het verschil tussen groene en witte asperges?

Het verschil tussen witte en groene asperges is dat de witte onder de grond groeien, geen zonlicht vangen en hierdoor wit blijven. Groene asperges groeien boven de grond, vangen wel zonlicht, waardoor ze mooi groen kleuren. Ze komen dus precies van dezelfde plant, maar lijken door het hele groeiproces echt andere groentesoorten. Witte asperges zijn over het algemeen zachter van textuur en smaak. Groene asperges zijn daarentegen een stuk steviger. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker