- Snijd het blok halloumi in plakjes en halveer deze.
- Dep de kaas goed droog met keukenpapier. Halveer de citroenen en pers één helft uit. Snijd de overige drie in parten. Pluk het peterselieblad en hak het fijn. Meng het citroensap met de suiker en de 2 eetlepels extra vergine olijfolie. Roer er een snuf zout en de peterselie doorheen. Zet de dressing apart.
- Plet de peperkorrels grof in een vijzel en zet apart. Snijd of breek de houtige uiteinden van de asperges. Verhit de grillpan tot deze walmt, bestrijk hem met met een halve eetlepel olijfolie en gril hierin de asperges in circa 5 minuten per kant beetgaar.
- Dep intussen de kappertjes droog. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antiaanbakpan en bak de kappertjes tot ze knapperig en droog zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Haal de asperges uit de pan, bestrijk de grillpan opnieuw met een halve eetlepel olijfolie en bak de plakjes halloumi en de parten citroen in circa 4 minuten om en om tot alles mooie bruine strepen heeft.
Serveren:
Verdeel de asperges over vier borden en bedruppel met een beetje extra vergine olijfolie. Leg er plakjes halloumi op, bestrooi met de kappertjes en de geplette peper- korrels en druppel de peterseliedressing erover. Serveer meteen (dan is de halloumi het lekkerst), met de partjes citroen ernaast
0 reacties