Pel en snipper de sjalotten. Snijd de kopjes van de asperges, blancheer ze kort en snijd de rest in stukken. Smelt boter in een pan en fruit de sjalotten en rauwe asperges. Strooi de bloem erover. Roer door elkaar tot alle bloem wordt opgenomen. Blus af met het kookvocht van de aspergepunten tot 1,5 liter aangevuld met water. Kook de asperges gaar en pureer de soep. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Meng de eidooiers en de melk. Zeef de soep en roer het eimengsel erdoor. Verwarm 5 minuten goed door maar laat niet meer koken. Snijd de bieslook fijn. Serveer de soep met de kopjes van de asperges en garneer met bieslook.
Aspergesoep
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Bianca Janssen
Ingredienten
4
Personen
Aspergesoep
- 3 sjalotjes
- 1 kg asperges
- 10 g boter
- 5 el bloem
- zout
- versgemalen peper
- 1 bosje bieslook
- nootmuskaat
- 2 eidooiers
- 200 ml melk
Bereidingswijze
25 minuten
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Geef je waardering
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Facebook opmerkingen