Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius boven- en onderwarmte.
-
Vet de springvorm in met olijfolie en bekleed ‘m met bakpapier. Klop met een mixer de eieren in circa 3 minuten schuimig.
-
Meng in een kom de yoghurt, amandelmeel, havermeel, bakpoeder, olijfolie, oregano, komijnpoeder en het zout. Voeg de geklopte eieren toe aan het yoghurtmengsel en roer tot een beslag. Giet de helft van het beslag in de springvorm.
-
Snijd de kaas en de vijgen in stukjes. Verdeel de helft van de kaas, vijgen, pistachenoten en de honing over het beslag in de springvorm en giet daarna de rest van het beslag erover.
-
Verdeel de andere helft van de kaas, vijgen, honing en noten boven het beslag, maar houd een klein beetje pistache, vijg en honing achter. Zet de vorm in het midden van de oven en bak het brood in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
-
Haal het brood uit de oven en strooi de overgebleven stukjes vijg, pistache en de honing over de bovenkant en zet het brood nog circa 10 minuten terug in de oven.
-
Laat het Turkse borrelbrood na het bakken 10 minuten staan voordat je het brood uit de vorm haalt en serveert.
Meld je aan en praat mee