Bij een borrel horen natuurlijk hapjes. Een goed idee om aan de slag gaan met dit Turkse borrelbrood. Deze variant is glutenvrij dus iedereen kan meegenieten!

Rudolph van Veen
Rudolph's Bakery

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Ingredienten

10
Personen

Broodbeslag

  • 4 eieren
  • 400 g Turkse yoghurt
  • 100 g amandelmeel
  • 150 g havermeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el verse oregano
  • 1 mespunt oregano
  • 1 mespunt zout

Vulling en topping

  • 150 g Peyniri (Turkse kaas) of feta
  • 4 gedroogde vijgen
  • 30 g pistachenoten
  • 3 el honing
  • verse oregano of tijm (optioneel)

Extra nodig

  • springvorm (doorsnede ca 20 cm)

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 40 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius boven- en onderwarmte.

Stap 2:
Vet de springvorm in met olijfolie en bekleed ‘m met bakpapier. Klop met een mixer de eieren in circa 3 minuten schuimig. Meng in een kom de yoghurt, amandelmeel, havermeel, bakpoeder, olijfolie, oregano, komijnpoeder en het zout. Voeg de geklopte eieren toe aan het yoghurtmengsel en roer tot een beslag. Giet de helft van het beslag in de springvorm.

Stap 3:
Snijd de kaas en de vijgen in stukjes. Verdeel de helft van de kaas, vijgen, pistachenoten en de honing over het beslag in de springvorm en giet daarna de rest van het beslag erover. Houd enkele pistachenoten en stukjes vijg over en verdeel de rest bovenop het beslag.

Stap 4:
Zet de vorm in het midden van de oven en bak het brood in circa 50 minuten goudbruin en gaar.

Stap 5:
Haal het brood uit de oven en strooi de overgebleven stukjes vijg, pistache en de honing over de bovenkant en zet het brood nog circa 10 minuten terug in de oven.
Laat na het bakken 10 minuten staan voordat je het brood uit de vorm haalt.

Geef je waardering

184
Turks borrelbrood
Turks borrelbrood