Kun je verse asperges invriezen? 

Ja, maar je hiervoor wel eerst een aantal stappen volgen. Eerst moet je de witte asperges schillen en daarna de onderkant van de steel afsnijden. Vervolgens dep je ze droog en doe je ze in een diepvrieszak. Op deze manier blijven witte asperges 4-6 maanden houdbaar in de vriezer. 

Hoe kan ik groene asperges invriezen?

Groene asperges kan je rauw invriezen. Wel is het slim om de houtige onderkant eraf te snijden. Dep ze droog en doe ze daarna in een een diepvrieszak. Op deze manier zijn de groene asperges 4-6 maanden te bewaren in de vriezer. Wil je groene asperges langer bewaren? Blancheer ze na het afsnijden van de onderkant voor 1-2 minuten. Dep ze dan droog en doe ze in een diepvrieszak. Zo kan je de asperges voor 1 jaar bewaren in de vriezer.

Wat is de beste manier om asperges te ontdooien?

De beste manier om zowel groene als witte asperges te ontdooien is door ze meteen vanuit de vriezer in kokend water te doen. Vooraf ontdooien is dus niet nodig, want dan worden de asperges slap. Afhankelijk van de grootte van de portie moet je ze 5-10 minuten koken. De asperges moeten gaar maar nog knapperig zijn.

Hoe moet ik gekookte asperges invriezen?

Gekookte asperges invriezen, doe je door ze na het koken helemaal af te laten koelen. Laat daarna uitlekken en doe in een diepvrieszak of vershoudbak. Zo kan je de asperges 3 maanden bewaren.