De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mini-frittata met witte asperges

Het allermakkelijkste recept met witte asperges ooit? Dat moeten deze mini-fritatta's wel zijn. 

15 min voorbereidingstijd
30 min oventijd
asperge frittata mini

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Deze mini-frittata's met witte asperges en cottage cheese zijn misschien wel het makkelijkste recept dat je ooit zal maken. Een dikke tip voor je paasbrunch."

Bereidingswijze

Mini-frittata met witte asperges

  1. Verwarm de oven tot 180 °C.

  2. Schil de asperges en breek de harde uiteinden af. Zet de asperges op in koud water en breng aan de kook. Kook 10 minuten. 

  3. Haal de asperges uit het water en dep droog. Snijd 2 cm van de kopjes af. Snijd de rest van de asperges in stukken van 1 cm.

  4. Klop de eieren los samen met de cottage cheese en breng op smaak met peper en zout.

  5. Hak de bieslook fijn. Voeg de bieslook en stukjes asperge toe aan het eimengsel. 

  6. Vet een muffinvorm in met een beetje olijfolie en schenk het ei-aspergemengsel in de vormpjes.

    Voeg dan zalmsnippers, gerookte kip of ham toevoegen aan het eimengsel.

  7. Garneer met twee aspergekopjes per mini-frittata. Bak 25-30 minuten in de oven.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker