De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Paasbrunch

Stel jouw paasbrunch samen! Met zoveel ei- en quicherecepten kan het lastig zijn om te kiezen. Doe inspiratie op met deze makkelijke paasbrunch-recepten en paastips van Miljuschka.
paasbrunch vlechtbrood

Chef aan het woord

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"De paasbrunch is voor mij is het de perfecte gelegenheid om uit te pakken. Het liefst zet ik gevulde eitjes op tafel. De show stelen? Kies dan voor eggs benedict of een prachtige quiche lorraine. Probeer mijn favoriete paasbrunch ideeën!"

Paasbrunch-recepten

Brunchen tijdens Pasen betekent een goede hartige taart (of twee) op tafel. Een klassieke quiche lorraine doet het altijd goed, maar één van de andere verrassende brunch-recepten zullen het zeker goed doen.

Paasbrunch: favoriete gerechten

  • Tarte soleil met spinazie en feta

    We brengen het zonnetje in huis met dit smakelijke recept. Voel je niet geïntimideerd door de bijzondere vormen want het is, letterlijk, in een handomdraai te maken.

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Eggs Benedict

    Een smakelijk gerecht uit Las Vegas!

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Hartige Paasstol

    Een paasstol kennen we vooral met rozijnen en spijs, maar wist je dat je ook een heerlijke hartige paasstol kan maken.

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 30 min
    wachttijd 150 min
    Een recept van 24Kitchen
    24Kitchen logo
  • Quiche lorraine met kruidensla

    Altijd lekker en verrassend snel klaar. Quiche jij vandaag ook voor dit gerecht?

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Krokante gevulde eitjes

    Het gevulde eitje, wie kent het niet? Deze variant zorgt voor vernieuwing door de avocado vulling en het krokante laagje!

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Brunchkrans met roerei, gerookte zalm, bieslook en graskaas

    Maak indruk op je tafelgasten met deze hartige gevulde croissants met roerei, gerookte zalm, bieslook en graskaas!

    voorbereidingstijd 15 min
    oventijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Paasbrunch preiquiches

    Klassieker wordt het niet: deze mini-preiquiches mogen niet ontbreken tijdens een paasbrunch!

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 15 min
    wachttijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Eiersalade maken

    Eiersalade maak je natúúrlijk gewoon zelf! Probeer deze klassieke eiersalade met bieslook en kerrie. Een snel, simpel en lekker recept. 

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Shakshuka

    Shakshuka is een simpel eenpansgerecht. Het recept bestaat uit gepocheerde eieren in tomatensaus met groenten en kruiden. Heerlijk als lunch of avondeten met een pita. 

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Bibi Loomans
    Bibi horizontaal

Paasbrunch-buffet

Een buffet tijdens de paasbrunch scheelt een hoop opschepwerk. Stel jouw paasbrunch-buffet samen, zet de gerechten op tafel en laat jouw gasten zelf opscheppen. Kun jij ondertussen een mimosa inschenken. 

Paasbrunch: buffet

  • Hartige soezen met zalm en roomkaas

    Wie dacht dat soezen altijd zoet waren, heeft het mis! Met dit recept van Miljuschka maak je namelijk de lekkerste hartige soezen met zalm en roomkaas. Het perfecte borrelhapje!

    voorbereidingstijd 40 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • High tea sandwiches met komkommer en gerookte zalm

    Deze Engelse komkommer en zalmd sandwiches zijn de perfecte kleine broodjes voor tijdens een brunch. Rudolph legt je uit hoe je dit makkelijk zelf kan maken. 

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Vegetarische worstenbroodjes
    Iedereen houdt van worstenbroodjes. Dit recept is een vegetarische twist op het origineel. 
    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Hartige borrelplankstengels met roomkaasdip

    Zei iemand daar borrelen? Miljuschka deelt het perfecte recept voor een gezellige avond!

    voorbereidingstijd 25 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Hartige bieten-galettes

    Bieten en geitenkaas zijn een perfect huwelijk. Dit maakt Miljuschka's hartige bieten-galettes (met tijm-olie!) hét recept voor de ultieme liefdesbaby. 

    voorbereidingstijd 80 min
    oventijd 25 min
    wachttijd 30 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Lentequiche met witte asperges

    Is het al lente? Want dan is het tijd voor een hartige taart met asperges. Heerlijk!

    voorbereidingstijd 45 min
    oventijd 60 min
    wachttijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Scones met clotted cream en zelfgemaakte aardbeienjam

    Scones met clotted cream en aardbeienjam: een wereldberoemde klassieker! Maak dit originele recept voor engelse scones met 24Kitchen.

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 15 min
    wachttijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Saucijzenbroodjes

    Ouderwetse saucijzenbroodjes zijn broodjes van bladerdeeg gevuld met gehakt. Maak deze hartige snack nu zelf met dit bakkersrecept voor saucijzenbroodjes.

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 15 min
    wachttijd 10 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Pretzels

    Pretzels, iedereen is wel bekend met deze Duitse broodsnack. Met dit recept maak je zelf de ambachtelijke hartige krakeling.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

Zoete paasbrunch

Een zoete afsluiter van de paasbrunch? Kan niet missen, hè. Paas-zoetigheid als kokosmakronen, mini-appeltaartjes of shortbread doen het altijd goed.

Zoete paasbrunch-recepten

  • Appel-kaneelcake

    Deze multifunctionele cake is lekkere op ieder moment van je dag. Eet hem bij het ontbijt, tussendoor of als nagerecht met een toefje verse slagroom of een bolletje vanille ijs.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Osterchüechli
    Deze traditionele paaskoekjes zijn een groot begrip in Zwitserland. Gelukkig kan je ze thuis ook makkelijk maken.
    voorbereidingstijd 85 min
    oventijd 30 min
    wachttijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Vruchtencake zonder toegevoegde suiker

    Zin in cake maar let je op je suiker? Dan is deze cake écht iets voor jou. Al de zoetigheid komt alleen maar uit het zoete fruit. 

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Havermout-perencrumble
    De appelcrumble kennen we ondertussen al, maar heb je 'm ook al een geprobeerd met havermout en peren? Simpel en binnen 45 minuten op tafel.
    voorbereidingstijd 40 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Mini-appeltaartjes

    Appeltaart... Wie houdt er niet van? Miljuschka deelt haar recept voor deze kleine taartjes. Heerlijk met een flinke toef zelfgemaakte vanille-slagroom!Appeltaart... Wie houdt er niet van?

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Witte-chocoladecakejes met framboos

    Zien ze er niet prachtig uit, deze witte-chocoladecakejes met framboos? En we hebben goed nieuws... Ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken! Miljuschka deelt haar recept.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Miljuschka's millionaire's shortbread

    Deze rijke repen maak je met drie lagen: een bodem van shortbread, dikke karamelvulling, en een topping van chocolade. Super makkelijk om te maken en onmogelijk om te weerstaan!

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Kokosmakronen in drie smaken
    Ook zo dol op kokos? Dan is dit recept van Miljuschka écht wat voor jou! Hiermee maak je namelijk drie verschillende variaties op de kokosmakron. Lees snel verder!
    voorbereidingstijd 25 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Bosbessen-éclairs

    Je ziet ze overal in Frankrijk: éclairs. Heerlijk luchtige, langwerpige soezen met een romige vulling en glazuurlaag.

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust

Gezonde paasbrunch

Wij geven je gezonde opties die je op tafel kan zetten tijdens de paasbrunch. Zowel gezonde zoete als hartige paasbrunch recepten.

Gezonde paasbrunch

  • Gezonde ontbijtmuffins

    Opzoek naar een gezond en voedzame ontbijtje? Deze ontbijtmuffins de ideale start van de dag. Super makkelijk om te maken en ideaal om mee te nemen. 

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Chocolade-pindakaasrepen

    Gezonde variant op Snickers? Jazeker! Met dit recept kun je genieten van de smaak van de heerlijke chocoladereep zonder de toegevoegde suikers!

    voorbereidingstijd 60 min
  • Gevulde kwarkbollen

    Kwarkbollen zijn het ideale zaterdagrecept. Ze zijn binnen 10 minuten klaar en serieus lekker door de rozijnen, abrikozen en het vleugje kaneel. 

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Ei-muffins

    Ei-muffins maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste egg muffins in het programma Shirma's Soul Food.

    voorbereidingstijd 10 min
    oventijd 25 min
    Een recept van Shirma Rouse
    ShirmasSoulFood
  • Boerenomelet

    Zin in een super gezonde boerenomelet? Dit lekkere recept van Rudolph van Veen barst van de vitamines. Je maakt het met 24Kitchen!

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Bananenpannenkoeken

    Overrijpe bananen over? Maak er bananenpannenkoeken van! Voedzaam, lekker en binnen 15 minuten op tafel.

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Jet van Nieuwkerk
    Jet van Nieuwkerk
  • Havermoutbrood

    Zin in een lekker broodje maar ben je die standaard boterhammen zat? Dit havermoutbrood gevuld met fruit en noten is het perfecte alternatief! Rudolph deelt zijn verrassende recept. 

    voorbereidingstijd 75 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • 3 x Rijstwafels met avocado, zalm, tomaat en radijs

    Snijd de avocado in dunne plakjes. Verdeel over de rijstwafels en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zalm erover, breng op smaak met citroen en garneer met de tuinkers.

  • Moestuincakejes

    Rudolph's moestuincakjes zijn gevuld met wortel en courgette.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

Wat zet je op tafel bij een paasbrunch?

Het perfecte paasbrunch recept-bestaat niet. Dé tip? Serveer zowel hartige als zoete gerechten. Maak voor de zoetekauwen mijn speciale wentelteefjes gemaakt met brioche. Voor de liefhebber van hartig is deze gravad lax (gemarineerde zalm) om je vingers bij op te eten.

Hoe maak ik een paasbrunch?

Het is supergezellig om de hele tafel vol te zetten met lekkere hapjes. Naast broodjes meet beleg, kun je uitpakken met verschillende, deelbare, gerechtjes. Ga voor een eigerecht, iets zoets, een salade (of asperges!), of iets met vis of vlees. Proosten doe je natuurlijk versgeperst sapje of champagne. Of combineer het tot mimosa.

Paastontbijt, -brunch of -diner?

Ga jij voor een paasontbijtpaasbrunch of paasdiner? Hoe je het ook viert, wij hebben de lekkerste recepten voor je uitgezocht om er een feest van te maken. De recepten zijn opgedeeld per categorie, zodat je gemakkelijk je eigen Paasbrunch kunt samenstellen.

Snel met Mil Lamsschouder

Paasbrood of sandwiches?

Bij een paasbrunch hoort brood, lekker als afwisseling tussen de gerechten door of om te beleggen. Ga voor luxe, rustieke broden of een brioche. Liever iets speciaals? Kies dan voor belegde sandwiches of wraps.

briochebrood

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.