De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Paasontbijt

Pasen begint met een heerlijk uitgebreid paasontbijt. Inspiratie nodig? Hier vind je de lekkerste paasontbijt-recepten en de paasbeste tips van Rudolph van Veen.
paashaasjes van brood voor het paasontbijt

Chef aan het woord

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Tijdens het paasontbijt staat mijn tafel boordevol lekkers. Mijn gouden tip voor het beste paasontbijt? Laat de keuze reuze zijn, zodat er voor ieder wat wils is. Van heerlijke croissants en zoete kaneelbroodjes tot aan feestelijke broodhaasjes. Een gegarandeerd succes!"

Paasontbijt-gerechten

Van klassieke broodhaasjes en gevulde eieren tot Japans melkbrood of Engelse scones met clotted cream: deze 9 recepten vormen de ultieme basis voor jouw paasontbijt. Versgeperste jus erbij en aan tafel!

Zoet paasontbijt

Heb jij tussen de paaseitjes door nog ruimte voor meer zoetigheid? Met deze 9 zoete paasrecepten voor bij de koffie sluit je het paasontbijt in stijl af. Maak een paasslof om te delen, snelle wentelteefjes of maak indruk met zelfgemaakte (!) croissants.

Wat eet je bij het paasontbijt?

Pasen is de perfecte gelegenheid om eens behoorlijk uit te pakken met verschillende paasontbijt-recepten. Voor de fans van hartig maak je verse broodjes en een zelfgemaakte eiersalade. Voor de zoetekauwen mogen de broodhaasjes en de babka zeker niet ontbreken. 

Broodhaasjes

De lekkerste ei-gerechten voor het paasontbijt

Geen paasfeest zonder eieren. Verstoppen en zoeken maar óók op tafel. Een traditionele schaal scrambled eggs, gekookte eieren om uit te lepelen, uit de oven of klassieke eggs Benedict, allemaal lekker en feestelijk. Of kies voor een geurige shakshuka.

Miniatuur

Hoe stel ik een paasontbijt samen?

Het is slim om altijd een paar weken voor Pasen te beginnen met het samenstellen van het menu. Voor een feestelijk ontbijt kan je denken aan een combinatie van ei- en visgerechten en sluit (natuurlijk!) af met iets zoets. Grote, deelbare gerechten zijn ideaal: ze hebben een wauw-factor en gasten kunnen zelf opscheppen wat ze willen. 

rudolph