De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Paasontbijt

Pasen begint met een heerlijk uitgebreid paasontbijt. Inspiratie nodig? Hier vind je de lekkerste paasontbijt-recepten en de paasbeste tips van Rudolph van Veen.
paashaasjes van brood voor het paasontbijt

Chef aan het woord

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Tijdens het paasontbijt staat mijn tafel boordevol lekkers. Mijn gouden tip? Laat de keuze reuze zijn, zodat er voor ieder wat wils is. Van heerlijke croissants en zoete kaneelbroodjes tot aan feestelijke broodhaasjes. Met zo'n luxe paasontbijt heb je gegarandeerd succes!"

Paasontbijt-gerechten

Van klassieke broodhaasjes en gevulde eieren tot Japans melkbrood of Engelse scones met clotted cream: deze 9 recepten vormen de ultieme basis voor jouw paasontbijt. Versgeperste jus erbij en aan tafel!

Paasontbijt: favoriete gerechten

  • Eiersalade maken

    Eiersalade maak je natúúrlijk gewoon zelf! Probeer deze klassieke eiersalade met bieslook en kerrie. Een snel, simpel en lekker recept. 

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Ei-muffins

    Ei-muffins maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste egg muffins in het programma Shirma's Soul Food.

    voorbereidingstijd 10 min
    oventijd 25 min
    Een recept van Shirma Rouse
    ShirmasSoulFood
  • Briochebrood

    Briochebrood is een lichtzoet, Frans brood gemaakt met verreikt deeg. Door de toevoeging van melk en eieren wordt het brood zijdezacht. 

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 45 min
    wachttijd 150 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Ei pocheren

    Ei pocheren? Dat doe je zelf met dit recept van Rudolph. Extra fijn: er bestaan een paar hulpmiddelen waarbij je eitje áltijd lukt.

    voorbereidingstijd 10 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Yoghurt-roggebrood

    Beginnende broodbakker? Dit is hét recept voor jou. Dit makkelijke brood maak in slechts 2 uur.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Brunchkrans met roerei, gerookte zalm, bieslook en graskaas

    Maak indruk op je tafelgasten met deze hartige gevulde croissants met roerei, gerookte zalm, bieslook en graskaas!

    voorbereidingstijd 15 min
    oventijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Drie soorten gevulde eieren

    Gevulde eieren zijn het ideale hapje tijdens de borrel of brunch! Hugo deelt het basisrecept en 3 luxe gevulde eieren-variaties. Aan de slag!

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Boerenomelet

    Zin in een super gezonde boerenomelet? Dit lekkere recept van Rudolph van Veen barst van de vitamines. Je maakt het met 24Kitchen!

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Shakshuka

    Shakshuka is een simpel eenpansgerecht. Het recept bestaat uit gepocheerde eieren in tomatensaus met groenten en kruiden. Heerlijk als lunch of avondeten met een pita. 

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Bibi Loomans
    Bibi horizontaal

Zoet paasontbijt

Heb jij tussen de paaseitjes door nog ruimte voor meer zoetigheid? Met deze 9 zoete paasrecepten voor bij de koffie sluit je het paasontbijt in stijl af. Maak een paasslof om te delen, snelle wentelteefjes of maak indruk met zelfgemaakte (!) croissants.

Paasontbijt: zoete gerechten

  • Wentelteefjes met kaneel

    Deze wentelteefjes zijn gemaakt van zelfgemaakte fruitchutney met gember en zelfgemaakt vers briochebrood. Wil je een iets sneller zondagochtend ontbijt?

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Zweedse kaneelbroodjes

    Deze broodjes hebben op dit moment de social media én onze harten veroverd. Goed nieuws: met dit recept kun je ze thuis maken.

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Croissants

    De lekkerste croissants eet je in Frankrijk of maak je natuurlijk zelf. Dit populaire broodje vergt wat tijd om te maken, maar heeft een heerlijk eindresultaat als vooruitzicht.

    voorbereidingstijd 70 min
    oventijd 25 min
    wachttijd 1710 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Amerikaanse ontbijtmuffins 

    Deze Amerikaanse ontbijtmuffins zijn perfect op de zaterdag ochtend maar ook ideaal om mee te nemen.

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Paastulband
    Deze tulband met wortel en abrikozen is heerlijk voor bij het paasontbijt!
    voorbereidingstijd 50 min
    oventijd 45 min
    wachttijd 120 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Scones met mandarijnenmarmelade

    Scones zijn erg populair in het Verenigd-Koninkrijk. Deze variant met mandarijnenmarmelade is lekker fris. Met dit recept maak jij zelf de beste scones!

    voorbereidingstijd 45 min
  • Pecan-koffiebroodjes
    Deze pecan-koffiebroodjes zijn niet te weerstaan!
    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Osterchüechli
    Deze traditionele paaskoekjes zijn een groot begrip in Zwitserland. Gelukkig kan je ze thuis ook makkelijk maken.
    voorbereidingstijd 85 min
    oventijd 30 min
    wachttijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Bananenpannenkoeken

    Overrijpe bananen over? Maak er bananenpannenkoeken van! Voedzaam, lekker en binnen 15 minuten op tafel.

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Jet van Nieuwkerk
    Jet van Nieuwkerk

Paasontbijt kind

Neemt jouw kind ook een paasontbijt mee naar school? Deze (gezonde) paasrecepten voor kinderen zijn leuk om te maken en nóg leuker om te delen. Van kleurrijke moestuincakjes en kwarkbollen tot schattige broodhaasjes: gezond eten was nog nooit zo feestelijk!

Paasontbijt kind

  • Broodhaasjes

    Zien ze er niet uit om op te eten? Deze broodhaasjes maken je paasontbijt, of brunch, net wat feestelijker. 

    voorbereidingstijd 60 min
    oventijd 15 min
    wachttijd 800 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Gezonde ontbijtmuffins

    Opzoek naar een gezond en voedzame ontbijtje? Deze ontbijtmuffins de ideale start van de dag. Super makkelijk om te maken en ideaal om mee te nemen. 

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Moestuincakejes

    Rudolph's moestuincakjes zijn gevuld met wortel en courgette.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Paascupcakes

    Paascupcakes maken? Deze paasmuffins mogen niet missen tijdens het paasontbijt!

    voorbereidingstijd 45 min
    oventijd 45 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Gevlochten Paasbrood

    Uitgekeken op de eeuwige notenstol? Probeer dan eens dit bijzonder lekkere paasbrood.

    voorbereidingstijd 135 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Chocolade-pindakaasrepen

    Gezonde variant op Snickers? Jazeker! Met dit recept kun je genieten van de smaak van de heerlijke chocoladereep zonder de toegevoegde suikers!

    voorbereidingstijd 60 min
  • Gevulde kwarkbollen

    Kwarkbollen zijn het ideale zaterdagrecept. Ze zijn binnen 10 minuten klaar en serieus lekker door de rozijnen, abrikozen en het vleugje kaneel. 

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

Wat eet je bij het paasontbijt?

Pasen is de perfecte gelegenheid om eens behoorlijk uit te pakken met verschillende paasontbijt-recepten. Voor de fans van hartig maak je verse broodjes en een zelfgemaakte eiersalade. Voor de zoetekauwen mogen de broodhaasjes en de babka zeker niet ontbreken. 

De lekkerste ei-gerechten voor het paasontbijt

Geen paasfeest zonder eieren. Verstoppen en zoeken maar óók op tafel. Een traditionele schaal scrambled eggs, gekookte eieren om uit te lepelen, uit de oven of klassieke eggs Benedict, allemaal lekker en feestelijk. Of kies voor een geurige shakshuka.

Hoe stel ik een paasontbijt samen?

Het is slim om altijd een paar weken voor Pasen te beginnen met het samenstellen van het menu. Voor een feestelijk ontbijt kan je denken aan een combinatie van ei- en visgerechten en sluit (natuurlijk!) af met iets zoets. Grote, deelbare gerechten zijn ideaal: ze hebben een wauw-factor en gasten kunnen zelf opscheppen wat ze willen. 

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.