Paasontbijt

Paasontbijt

Een goede Pasen begint met een uitgebreid paasontbijt. Laat de keuze reuze zijn, zodat er voor ieder wat wils is. Ook als je in je uppie aan het ontbijten slaat met Pasen, kun je maar beter genoeg opties hebben. Daar wordt iedereen beter van. De dag erna kun je je storten op de restjes, want weggooien = voedselverspilling. Zijn we minder fan van!


Paasontbijt recepten

De kans zit er dik in dat je bij het woord paasontbijt al rap denkt aan mooi geschilderde paaseieren om eens een bloedstollend potje eitje-tik mee te spelen. Niet zo gek, want eieren staan symbool voor Pasen. Cultuurtheoloog Frank Bosman verklaarde tegenover NOS dat eieren nieuw leven symboliseren, met de verwijzing dat Jezus met Pasen uit de dood is opgestaan. Naast dat zou een ei symbool staan voor vruchtbaarheid, en dan met name het verstoppen van een ei. "Vroeger verstopten we eieren op de akkers, of beter gezegd: eieren werden begraven. Het idee daarachter was dat de akkers dan weer vruchtbaar zouden worden. Het was een soort van gebed", zei hij.

Maar een paasontbijt kan zoveel meer zijn dan alleen een gekookt eitje. Pasen biedt ook een mooie gelegenheid om eens behoorlijk uit te pakken met het ontbijt. We hebben genoeg paasontbijt-ideeën waar jij je door kunt laten inspireren voor jouw paasontbijt. Neem de eimuffins, heerlijke eggs benedict, maak je eigen yoghurt of zie dit als het uitgelezen moment om blueberry pancakes te bakken. 

Bekijk ook onze lekkere recepten...

...voor de paasbrunch

...voor het paasdiner >

WEKELIJKS DE NIEUWSTE RECEPTEN PER MAIL ONTVANGEN? MELD JE AAN!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief