De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gezonde bosbessenwafels

Gezonde wafels zijn ideaal voor een zondags ontbijtje. Snel klaar maar fantastisch lekker! Handig: dit heerlijke beslag is ook geschikt om pannenkoeken te maken.

10 MIN
Gezonde wafels met bosbessen

Een recept van

FOOD FACTS HAVERMOUT: ‘krachtbom van de graansoorten’!

Wist je dat… havermout (en dus deze wafels) rijk is aan vezels, vitaminen, mineralen & antioxidanten? De vezels in havermout geven je een langdurig verzadigd gevoel en doordat havermout uit langzaam koolhydraten bestaat zorgt het voor een langzame afgifte van energie waardoor het een perfecte start van je dag is. Ook is haver rijk aan belangrijke vitamines en mineralen zoals ijzer, zink, vitamine B1, B5, mangaan en fosfor en daarmee een echte powerhouse onder de graansoorten.

Bereidingswijze

1. Begin met het vermalen van de havermout in een keukenmachine tot de haver de structuur van meel heeft. Voeg daarna de chiazaadjes, banaan, kaneel, havermelk, boekweitmeel, een snufje zout en kokosolie toe en meng ik het in een keukenmachine tot het een egaal beslag vormt.

2. Haal de mengkom uit de keukenmachine en spatel de blauwe bessen handmatig door het deeg om te voorkomen dat ze fijngemalen worden: het is voor de smaak en structuur lekker als er straks nog hele bessen in de wafel zitten.

3. Nu het deeg klaar is kunnen we starten met het voorverwarmen van het wafelijzer: heb je deze nu niet in huis maar wel heel erg veel zin om dit recept te maken? Het recept leent zich ook perfect als pannenkoekenbeslag! Vet de boven,- en onderkant van het wafelijzer (als deze op temperatuur is) in met kokosolie en verdeel het deeg gelijkmatig over het midden van het wafelijzer tot de bodem bedekt is. Let op dat je je wafelijzer niet te vol doet want dan kan het wafelijzer gaan overstromen en worden je wafels van binnen niet gaar.

4. Nu is het een kwestie van 3-5 minuutjes wachten (afhankelijk van je wafelijzer) tot de wafels klaar zijn en kan het feest beginnen! Als je kinderen hebt is het een echt feest om ze samen met hen te decoreren: je kunt variëren met vers fruit, een toef yoghurt, slagroom, poedersuiker: wat je lekker vindt!

Variatietip: maak eens pannenkoekjes van het beslag in plaats van wafels en serveer ze als avondeten of gezond tussendoortje!

Dit recept is van The Happiness Café.
Volg ze op Instagram voor meer gezonde inspiratie: The Happiness Café.
Productie: Beyond Boundaries Productions

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker