Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Stap 2:
Week de rozijnen circa 10 minuten in heet water. Laat de rozijnen daarna goed uitlekken.
Stap 3:
Hak de walnoten. Snijd de abrikozen in stukjes.
Stap 4:
Meng in een kom het meel, havermoutvlokken en het bakpoeder. Voeg het lijnzaad, vanille, walnoten, rozijnen, geschaafde kokos, gedroogde abrikozen, ei, honing en de olie toe.
Stap 5:
Kneed het geheel met de hand kort goed door tot een plakkerig deeg. Verdeel het deeg met een kleine ijsknijper of een eetlepel over een bakplaat met bakpapier.
Stap 6:
Bak de granola-koekjes circa 20 minuten in de oven. Laat de koekjes volledig afkoelen.
Rudolph’s Tip:
Wil je deze koekjes liever glutenvrij? Vervang het speltmeel dan door quinoameel en let er op dat je glutenvrije havermout gebruikt. Quinoameel kan je kopen in biowinkels, maar ook zelf te maken door quinoa fijn te malen in de foodprocessor.
Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.
2 reacties
Vervelend om te horen. Dit kan eventueel aan de grootte van je ei liggen. Mocht je een klein eitje hebben dan zou je eventueel een halve of zelfs 1 extra kunnen toevoegen.
Groeten,
Team-24Kitchen