Deze Amerikaanse ontbijtmuffins zijn perfect op de zaterdag ochtend maar ook ideaal om mee te nemen. Je kan ze zelfs de avond van tevoren maken zodat je alleen maar hoeft aan te schuiven de ochtend erna.

Rudolph van Veen

Ingredienten

12
Personen

Ingrediënten

  • 200 g volkorenmeel
  • 50 g havermout
  • 7 g bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 120 g kristalsuiker
  • 100 g bruine suiker
  • 225 ml karnemelk
  • 180 g arachideolie
  • 2 eieren
  • 130 g blauwe bessen
  • 50 g pecannoten
  • 12 plakjes bacon
  • 120 ml ahornsiroop

Extra nodig

  • muffintray
  • papieren vormpjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de papieren vormpjes in de muffintray. 

Stap 2: 
Meng in een kom alle droge ingrediënten en in een andere kom alle natte ingrediënten. Meng daarna vervolgens beide mengsels kort door elkaar. Spatel de blauwe bessen door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes. 

Stap 3: 
Hak de pecannoten grof. Verdeel de pecannoten over de vormpjes. Bak de muffins circa 25 minuten in de oven. 

Stap 4: 
Bak de bacon krokant in de oven of in een koekenpan.  

Stap 5: 
Garneer de muffins met de bacon en de esdoornsiroop. 

 

 

Geef je waardering

52
amerikaansemuffin
Amerikaanse ontbijtmuffins