De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

eggs benedict

Een smakelijk gerecht uit Las Vegas!

30 MIN
Eggs Benedict

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Bereidingswijze

Bestrijk 8 stukjes plasticfolie met olie en bekleed hiermee kleine kopjes. Breek in elk bekleed kopje voorzichtig een eitje, de dooier moet heel blijven. Draai het plasticfolie een beetje aan en zet de kopjes in een stoommandje. Pocheer de eitjes door ze 7 minuten te stomen op 100°C. Grill intussen de halve muffins en de hamplakjes. Stoom of bak de spinazie heel kort .Leg op elk bord 2 halve muffins met daarop de ham en de spinazie. Pak de eieren voorzichtig uit het folie en leg ze op de spinazie. Overgiet de eieren met de warme Hollandaise saus en garneer met een takje kervel of peterselie.

Hollandaisesaus

Klop eidooiers met azijn en wijn au bain-marie luchtig. Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan de luchtig geklopte eidooiers. Zout en peper naar smaak toevoegen.

Dit recept komt uit de aflevering over Las Vegas van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker