De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Eggs Benedict

Een smakelijk gerecht uit Las Vegas!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Eggs Benedict

Bereidingswijze

Egg Benedict

  1. Bestrijk 8 stukjes plasticfolie met olie en bekleed hiermee kleine kopjes.

  2. Breek in elk bekleed kopje voorzichtig een eitje, de dooier moet heel blijven. Draai het plasticfolie een beetje aan en zet de kopjes in een stoommandje.

  3. Pocheer de eitjes door ze 7 minuten te stomen op 100°C.

  4. Grill intussen de halve muffins en de hamplakjes. Stoom of bak de spinazie heel kort.

  5. Leg op elk bord 2 halve muffins met daarop de ham en de spinazie.

  6. Pak de eieren voorzichtig uit het folie en leg ze op de spinazie.

  7. Overgiet de eieren met de warme Hollandaise saus en garneer met een takje kervel of peterselie.

Hollandaise saus

  1. Klop eidooiers met azijn en wijn au bain-marie luchtig.

  2. Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan de luchtig geklopte eidooiers.

  3.  Zout en peper naar smaak toevoegen.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.