Eggs Benedict

17
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bestrijk 8 stukjes plasticfolie met olie en bekleed hiermee kleine kopjes. Breek in elk bekleed kopje voorzichtig een eitje, de dooier moet heel blijven. Draai het plasticfolie een beetje aan en zet de kopjes in een stoommandje. Pocheer de eitjes door ze 7 minuten te stomen op 100°C. Grill intussen de halve muffins en de hamplakjes. Stoom of bak de spinazie heel kort .Leg op elk bord 2 halve muffins met daarop de ham en de spinazie. Pak de eieren voorzichtig uit het folie en leg ze op de spinazie. Overgiet de eieren met de warme Hollandaise saus en garneer met een takje kervel of peterselie.

Hollandaisesaus

Klop eidooiers met azijn en wijn au bain-marie luchtig. Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan de luchtig geklopte eidooiers. Zout en peper naar smaak toevoegen.

Dit recept komt uit de aflevering over Las Vegas van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Egg Benedict

  • 4 Engelse muffins (of 8 stuks toast)
  • 8 plakjes ham
  • 8 eieren
  • 200 g spinazie
  • verse kervel of peterselie

Hollandaise saus

  • 3 eierdooiers
  • 2 el azijn
  • 4 el witte wijn
  • 250 g boter (gesmolten)
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
17