Deeg
Stap 1:
Rasp de schil van de citroen. Stort de bloem op het aanrecht en maak er een kuiltje in. Giet de melk in het kuiltje en voeg hierin de gist, suiker, citroenrasp, eidooiers en het zout toe. Meng dit eerst goed door met je vingers. Meng daarna de bloem erdoor. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Je kunt het deeg ook in de mixer met de deeghaak maken.
Stap 2:
Maak ondertussen de koude boter elastisch door er een paar keer met een rolstok op te slaan. Snijd de boter in stukjes en voeg toe aan het deeg. Kneed nog circa 15 minuten goed door. Het deeg is goed doorgekneed als je aanrecht schoon is en als je het deeg als een kauwgom kunt uittrekken. Leg het deeg in een licht ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat het een hele nacht heel langzaam rijzen in de koelkast.
Afwerking
Stap 1:
Kook de eieren circa 2 minuten. Spoel koud onder stromend water.
Stap 2:
Klik hier voor het sjabloon van het haasje. Trek het sjabloon over op stevig papier en knip het uit.
Stap 3:
Wel de krenten in water. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 8 mm. Leg het sjabloon op het deeg en snijd met een klein mesje voorzichtig haasjes uit het deeg.
Stap 4:
Leg de deeghaasjes op een bakplaat met bakpapier. Leg op elk haasje een gekookt eitje en snijd met een mesje de oren, benen en armen van het haasje in. Leg de armen over het eitje en druk stevig aan. Meng de eidooier met de melk en bestrijk het deeg ermee. Druk voor de ogen de krenten in het deeg. Dek de deeghaasjes losjes af met plasticfolie en laat op kamertemperatuur circa 1 uur rijzen.
Stap 5:
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de haasjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Besproei met een beetje water voor extra glans wanneer de haasjes uit de oven komen.
TIP van Rudolph:
Eet deze feestelijke broodjes zo vers mogelijk!
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery? > BEKIJK HIER DE RECEPTEN
2 reacties
Dat is vervelend om te horen. Heb je eventueel wel aanstaan dat je apparaat popups toestaat?
Groeten,
Team-24Kitchen