Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

  • 340 g gnocchi
  • zout
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 100 g gerookte spek (in blokjes)
  • 200 g bimi
  • 100 g doperwten
  • 125 ml slagroom
  • 150 g gorgonzola
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Kook de gnocchi in een pan met kokend water en zout in 11 minuten.

Pel en snipper de sjalot. Verhit een scheutje olijfolie in een sauspan en bak de sjalot met het spek een paar minuten. Voeg de bimi en doperwten toe en bak even mee. Blus af met de room en breng aan de kook. Snij of breek de gorgonzola in stukken en voeg ze toe. Laat de kaas smelten in de room.

Giet de gnocchi af. Vang wat van het kookvocht op om de saus eventueel wat te verdunnen. Schep de gnocchi door de saus. Breng het gerecht op smaak met peper en serveer.

Geef je waardering

70
Gnocchi in gorgonzolaspeksaus