De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witlof met ham & kaas, ribkarbonade en aardappeltjes

Onder het motto 'doe maar normaal dan doe je gek genoeg' eten we vandaag gewoon witlof met ham en kaas, een karbonade en aardappeltjes.

30 min kooktijd
Witlof met ham & kaas, ribkarbonade en aardappeltjes

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Onder het motto 'doe maar normaal dan doe je gek genoeg' eten we vandaag gewoon witlof met ham en kaas, een karbonade en aardappeltjes. 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Zet twee pannen met gezouten water op. Schil de aardappels en snijd in stukken.

2. Snijd met een scherp mes de harde kern uit de witlofstronken en kook 3 minuten in een pan met kokend water. Haal uit de pan en laat uitlekken op een schone doek. Kook de aardappels in de andere pan in circa 15 minuten gaar (of kook na elkaar in dezelfde pan.

3. Knijp het vocht uit de witlof, wikkel er een plak ham om en leg in de ovenschaal. Zet 10 minuten in de oven.

4. Haal de witlof uit de oven, giet het evt. overtollige vocht uit de schaal. Strooi de kaas over de witlof en bak nog 10 minuten in de oven.

5. Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit een scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak op laag vuur de karbonades aan 1 kant. Keer en besmeer de gebakken kant met mosterd.

6. Keer weer en bestrijk ook de andere kant met mosterd. Voeg een klontje boter toe aan de pan. Keer de karbonades nog een keer, zodat beide kanten met mosterd gebakken zijn.

7. Giet de aardappels af. Laat even uitwasemen.

8. Leg de karbonades op de borden. Blus, voor de jus, de pan af met een scheutje water. Schep de aardappels en de witlof bij de karbonades. Lepel jus over de aardappels. Rasp wat nootmuskaat over de groenten.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Een kilo kaas (1000 gram is een foutje denk ik . )
Karin van den Bos
25-09-2023
In principe is het dezelfde hoeveelheid :) Dus het zal sowieso lekker smaken!

Groeten,
Amber van 24Kitchen
24 kitchen
25-09-2023

Ook lekker