De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

boerenomelet

Zin in een super gezonde boerenomelet? Dit lekkere recept van Rudolph van Veen barst van de vitamines. Je maakt het met 24Kitchen!

30 MIN
boerenomelet

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Zin in een ouderwets lekkere en vooral gezonde boerenomelet? Maak 'em naar het recept van 24Kitchen's Rudolph van Veen: smeuïg, bomvol kort gebakken 'boeren' groenten en met een lekkere dikke plak bruin brood. Smakelijk!

Bereidingswijze

Stap 1:

Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Breng de aardappels in koud water met zout aan de kook en kook de aardappels beetgaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen in een grote kom.

Stap 2:

Breng een pan water en zout aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze in de pan met water. Laat de broccoli uitlekken en meng de broccoli met de aardappels.

Stap 3:

Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in partjes en snijd de champignons in vieren. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook.

Stap 4:

Voeg de tomaten toe, houd wat partjes achter de hand als garnering, en bak de tomaten circa 5 minuten mee. Meng ze door de broccoli en aardappels.

Stap 5:

Bak in de pan van de tomaten de champignons in circa 5 minuten gaar.

Stap 6:

Snijd de bieslook fijn en de ham in reepjes en roer ze met de champignons door de groente. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 7:

Kluts de eieren met de melk en breng op smaak met zout en peper. Verhit een scheut olie in een bakpan en bak de omelet met deksel op de pan gaar. Snijd de omelet in reepjes en roer de omelet door de groente.

De boerenomelet serveren

Serveer de salade op een plak boerenbrood en garneer met een partjes achtergehouden tomaat.

Wil je zeker weten dat jouw boerenomelet barst van de smaak (en vitamines)? Een paar tips van Rudolph:

  • Blokjes aardappel garen veel sneller dan grote stukken (een minuut of 5). Maar let op: laat ze niet te gaar worden. Dat is niet lekker in de salade bij de boerenomelet.
  • Voeg je champignons toe? Snijd ze niet in plakjes: "Dan worden ze veel te dun en herken je ze niet terug." Ga voor partjes, snijd ze in vieren en bak ze lekker mee.
  • Broccoli en tomaat zijn een match made in heaven. Niet alleen qua smaak, zeker ook qua gezondheidsfactor. Let wel op dat je de broccoli niet te grof snijdt en kook 'em kort. De tomaten hebben alleen wat warmte nodig.
  • Wil je ene vegetarische boerenomelet? Laat simpelweg de ham achterwege.

Serveer Rudolph's boerenomelet op een dikke plak (vers) bruin brood, met de gebakken groenten!

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker