De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zweedse kaneelbroodjes

Deze broodjes hebben op dit moment de social media én onze harten veroverd. Goed nieuws: met dit recept kun je ze thuis maken.

1440 MIN
kaneelbroodjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze broodjes hebben op dit moment de social media én onze harten veroverd. Goed nieuws: met dit recept kun je ze thuis maken.

Bereidingswijze

Dag 1

Deeg

Stap 1:
Kluts het ei. Voeg de melk, gist, suiker en het geklutst ei toe aan de kom van de mixer. Meng het kardemompoeder en het zout door de bloem en voeg toe aan de kom. Laat de mixer met de deeghaak eerst op lage stand draaien totdat alles goed gemengd is. Zet daarna de stand op medium en laat de mixer nog ongeveer 10 minuten kneden totdat de randen van de kom enigszins schoon zijn.

Stap 2:
Maak de koude boter een beetje soepel door er met de deegroller een paar keer op te slaan. Voeg dan de boter in twee keer toe en laat de mixer zo lang kneden totdat de boter volledig is opgenomen in het deeg en de randen van de kom weer enigszins schoon zijn.

Stap 3:
Neem het deeg uit de kom en vorm het tot een bol en druk het daarna plat. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 12 uur in de koelkast rusten.

Dag 2

Vulling

Stap 1:
Meng de boter, amandelmeel, suiker, kaneelpoeder en de vanille tot een egale massa. Bewaar de vulling buiten de koelkast.

Stap 2:
Strooi een beetje bloem op het aanrecht. Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 40 x 50 cm en verdeel de vulling erover. Vouw nu het deeg in drieën op en rol het daarna zacht een beetje breder waardoor de twee lagen vulling zachtjes in het deeg worden aangedrukt.

Stap 3:
Snijd, het liefst met een deegwieltje (of pizzasnijder), het deeg in 12 tot 16 stroken en geef elke strook een twist. Het deeg moet er nu uitzien als een spiraal.

Stap 4:
Draai elke deegstrook vanuit het midden tot een rolletje en leg het uiteinde naar onder gevouwen op de bakplaat. Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat de broodjes 60 minuten rijzen. De broodjes zullen hierdoor ongeveer 1/3 in volume toenemen.

Stap 5:
Verwarm de oven voor op 200 °C , boven- en onderwarmte.

Stap 6:
Bestrijk de gerezen broodjes voorzichtig met eistrijksel en bestrooi met een beetje parelsuiker. Bak de kaneelbroodjes graden 7- 8 minuten in de oven.

Stap 7:
Besproei na het bakken met een plantenspuit met koud water om ze te laten glanzen! Bestrijk de broodjes heel licht met een beetje poedersuiker glazuur.

Tip van Rudolph:
Eet deze broodjes nog dezelfde dag of vries ze anders na afkoelen meteen in.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker