De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

osterchüechli

Deze traditionele paaskoekjes zijn een groot begrip in Zwitserland. Gelukkig kan je ze thuis ook makkelijk maken. Deze smaakvolle kleine taartjes zijn het kersje op de taart voor een mooie paasbrunch.

45 min voorbereidingstijd
40 min kooktijd
Zwitserse Paastaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze traditionele paastaart is een groot begrip in Zwitserland. Gelukkig kan je ze thuis ook makkelijk maken. Deze smaakvolle taart is dan ook het kersje op de taart voor een mooie paasbrunch.

Bereidingswijze

Rijstepap 

Breng de melk aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg de rijst, boter en de vanille toe en laat op laag vuur circa 15 -20 minuten zachtjes koken totdat de rijst gaar is. Laat de rijstepap volledig afkoelen. De rijstepap heb je straks nodig voor de taartvulling.  

Tip van Rudolph: 
Bewaar je je uitgeschraapte vanillestokjes? Hier kun je ook een aantal van meekoken in de melk, want deze geven nog genoeg smaak af. Vergeet ze daarna niet uit het mengsel te halen. 

Deeg 

Stap 1: 
Wel de rozijnen. Meng de suiker, boter, bloem en het halve ei. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg, als het warm en slap aanvoelt, ingepakt in plasticfolie circa 30 minuten rusten in de koelkast. Als het deeg koel en stevig aanvoelt, kun je het direct uitrollen. 

Stap 2: 
Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Rol het deeg uit tot ca. 4 mm dikte. Bekleed de bakvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bestrijk de deegbodem met abrikozenjam en verdeel de rozijnen over. 

Taartvulling 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 170-180 °C, hetelucht. Splits 2 eieren. Bewaar 1 eiwit voor het eiwitschuim. Roer in de mixer de marsepein, eieren en de eidooiers glad en luchtig. Meng de afgekoelde rijstepap erdoorheen. 

Stap 2: 
Klop het eiwit met de suiker luchtig. Spatel het eiwitschuim door de vulling. Verdeel de rijstvulling over de deegbodem. Bak de vlaai in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.  

Stap 3: 
Laat de vlaai afkoelen en haal uit de vorm. Leg de Paassjabloon op de vlaai en bestuif met poedersuiker om te decoreren. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker