Rijstepap
Breng de melk aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg de rijst, boter en de vanille toe en laat op laag vuur circa 15 -20 minuten zachtjes koken totdat de rijst gaar is. Laat de rijstepap volledig afkoelen. De rijstepap heb je straks nodig voor de taartvulling.
Tip van Rudolph:
Bewaar je je uitgeschraapte vanillestokjes? Hier kun je ook een aantal van meekoken in de melk, want deze geven nog genoeg smaak af. Vergeet ze daarna niet uit het mengsel te halen.
Deeg
Stap 1:
Wel de rozijnen. Meng de suiker, boter, bloem en het halve ei. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg, als het warm en slap aanvoelt, ingepakt in plasticfolie circa 30 minuten rusten in de koelkast. Als het deeg koel en stevig aanvoelt, kun je het direct uitrollen.
Stap 2:
Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Rol het deeg uit tot ca. 4 mm dikte. Bekleed de bakvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bestrijk de deegbodem met abrikozenjam en verdeel de rozijnen over.
Taartvulling
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170-180 °C, hetelucht. Splits 2 eieren. Bewaar 1 eiwit voor het eiwitschuim. Roer in de mixer de marsepein, eieren en de eidooiers glad en luchtig. Meng de afgekoelde rijstepap erdoorheen.
Stap 2:
Klop het eiwit met de suiker luchtig. Spatel het eiwitschuim door de vulling. Verdeel de rijstvulling over de deegbodem. Bak de vlaai in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Stap 3:
Laat de vlaai afkoelen en haal uit de vorm. Leg de Paassjabloon op de vlaai en bestuif met poedersuiker om te decoreren.
0 reacties