De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paastulband

Deze tulband met wortel en abrikozen is heerlijk voor bij het paasontbijt!

150 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
Paastulband

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm het wortelsap tot lauwwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Kneed boter, ei, suiker en vanillemerg in het kuiltje door elkaar en meng er beetje bij beetje de bloem door. Kneed tot een soepele deegbal. Laat het deeg, in een ingevette kom, afgedekt met plasticfolie op kamertemperatuur, circa 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kook de abrikozen circa 15 minuten in water en laat ze uitlekken. Schil en rasp de winterpenen. Hak de abrikozen fijn en meng samen de geraspte wortel door het beslag. Verdeel het beslag in een ingevette tulbandvorm. Laat de tulband, afgedekt met plasticfolie, circa 45 minuten rijzen. Bak de tulband in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Garnering
Roer het eiwit los met de poedersuiker en verdeel over de tulband, bestrooi met pistachepitten.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Heerlijk!
H Psathas
07-04-2023

Ook lekker