Beginnende broodbakker? Dit is hét recept voor jou. Dit makkelijke brood maak in slechts 2 uur.

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Personen

  • 140 g roggemeel
  • 120 g volkorenspeltmeel
  • 30 g havermoutvlokken
  • 30 g gebroken lijnzaad
  • 30 g pompoenpitten
  • 1/2 tl zout
  • 1 mespunt baksoda
  • 1 mespunt bakpoeder
  • 50 g ahornsiroop
  • 450 g volle yoghurt
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • 10 g pompoenpitten om te bestrooien

Extra nodig

  • cakeblik

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170°C boven en onderwarmte.

Stap 2:
Meng in een kom het roggemeel, speltmeel, havermout, lijnzaad, pompoenpitten, zout, bakpoeder en baksoda.

Stap 3:
Meng in een andere kom de ahornsiroop, yoghurt en de olijfolie. Meng beide mengsels goed door elkaar totdat het een geheel is.

Stap 4:
Schep het deeg in een ingevette cakevorm met bakpapier. Bestrooi de bovenkant met de pompoenpitten. Bak het brood ongeveer 1 uur in de oven.

Stap 5:
Laat na het bakken het brood afkoelen in de vorm totdat je het vast kunt pakken met de hand. Los het brood dan uit de vorm. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

351
Roggebrood
Roggebrood