De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

yoghurt-roggebrood

Beginnende broodbakker? Dit is hét recept voor jou. Dit makkelijke brood maak in slechts 2 uur.

30 min voorbereidingstijd
90 min kooktijd
Roggebrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Beginnende broodbakker? Dit is hét recept voor jou. Dit makkelijke brood maak in slechts 2 uur.

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170°C boven en onderwarmte.

Stap 2:
Meng in een kom het roggemeel, speltmeel, havermout, lijnzaad, pompoenpitten, zout, bakpoeder en baksoda.

Stap 3:
Meng in een andere kom de ahornsiroop, yoghurt en de olijfolie. Meng beide mengsels goed door elkaar totdat het een geheel is.

Stap 4:
Schep het deeg in een ingevette cakevorm met bakpapier. Bestrooi de bovenkant met de pompoenpitten. Bak het brood ongeveer 1 uur in de oven.

Stap 5:
Laat na het bakken het brood afkoelen in de vorm totdat je het vast kunt pakken met de hand. Los het brood dan uit de vorm. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Hoi Rudolf, ik heb het brood gemaakt maar het blijft heel plakkerig en compact. Het is ook ingezakt waardoor er een holte is tussen de korst en het brood aan de binnenkant. Ik heb hem langer in de oven gelaten maar dat heeft dus niet geholpen. Wat doe ik verkeerd? Zit er teveel yoghurt in?
Jaël Bergwerff
28-03-2023
hallo Rudolph, ik heb gisteren het brood voor de tweede keer gebakken. De eerste keer was het erg compact, niet gerezen. Gisteren in plaats van een mespunt bakpoeder en baksoda van elk een theelepel gebruikt. Nu was het een mooi gerezen broodje, heerlijk van gegeten bij de snert. Misschien goed om het recept aan te passen? Want ook de reactie hieronder maakt hier melding van.
Afke de Jong
10-12-2023

Ook lekker