Deze kwarkbollen zijn het ideale zaterdagrecept. Ze zijn binnen 10 minuten klaar en serieus lekker door de rozijnen, abrikozen en het vleugje kaneel. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Porties

Ingrediënten

  • 100 gr rozijnen
  • 100 gr gedroogde vijgen
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el bakpoeder
  • 250 gr havermout
  • 1 mespunt zout
  • 250 gr volle kwark
  • 2 eieren
  • 1 el extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Stap 1:
Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in heet water.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onderwarmte.

Stap 3:
Dep de gewelde rozijnen droog. Snijd de vijgen en de abrikozen in stukjes.

Stap 4:
Meng het kaneel- en bakpoeder door de havermout. Voeg het zout, kwark, eieren en de olie toe en meng tot een beslag.

Stap 5:
Vorm met een ijsknijper of een lepel tien bollen en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

Stap 6:
Bak de kwarkbollen in de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Je kunt ze daarna meteen eten.

Geef je waardering

275
Gevulde Kwarkbollen
Gevulde Kwarkbollen