Heerlijke wentelteefjes met kaneel passen perfect bij een zondagochtend. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

12
Porties

Briochebrood

  • 500 g patentbloem
  • 25 g kristalsuiker
  • 5 g fijn zout
  • 30 g Verse gist (10 gr gedroogde gist)
  • 150 g volle melk
  • 100 g eieren (2 stuks)
  • 175 g boter

Eimengsel

  • 150 g eieren (3 stuks)
  • 150 g volle melk
  • 40 g kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Fruitchutney

  • 250 g gemengde gedroogde zuidvruchten
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g gembersiroop
  • 100 g rode wijn

Garnering

  • boter
  • rietsuiker

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Briochedeeg 
Stap 1: 
Meng de bloem met de suiker en het zout. Los de gist op in lauwwarme melk (20 ˚C max). Voeg dit melkmengsel en de eieren toe aan de bloem. Kneed samen tot een soepel deeg. 

Stap 2: 
Snijd ondertussen de koude boter in kleine blokjes en voeg in delen toe en kneed door tot een soepel deeg. Maak een mooie bol van het deeg en laat dit 1,5 uur rijzen buiten de koelkast. Zet daarna voor 6 uur in de koeling. 

Stap 3: 
Maak opnieuw een bol van het deeg en leg het in een ingevet cakeblik van 25 cm. Laat het deeg nu weer een uur rijzen. 

Stap 4: 
Verwarm de oven voor op 170˚C. Klop een eidooier los en bestrijk het brood. Bak het in de oven voor ongeveer 40 minuten. 

Eimengsel 
Mix alle ingrediënten goed door elkaar met een garde. 

Fruitchutney 
Snijd de zuidvruchten in kleine stukjes. Doe de rode wijn in een steelpannetje en breng aan de kook met de gembersiroop en de kristalsuiker. Voeg de vruchten eraan toe en laat het geheel even zachtjes koken voor ongeveer 5 minuten. 

Serveren  
Stap 1 

Snijd de brioche in dikke plakken. Wentel deze plakken door het eimengsel en zorg dat ze goed het mengsel opnemen.  

Stap 2: 
Verwarm een koekenpan en laat een klontje boter erin smelten. Bak de plakken brioche aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en bestrooi één kant met een laagje rietsuiker. Leg de plakken terug in de pan en laat de rietsuiker smelten. Serveer met de chutney.

Geef je waardering

19
WENTELTEEFJES MET KANEEL.jpg
 WENTELTEEFJES MET KANEEL 2.jpg