Je kan je dag niet beter beginnen dan met  een ovenomelet. Deze heerlijke variant van een omelet bereid je met tomaat en chedder in de oven. Enorm lekker en het maken is een eitje.

Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Personen

Ovenomelet

  • 1 Tomaat
  • 250 g cheddar
  • 4 sneetjes brood
  • 8 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 20 ml olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • bakvorm van ca 24 cm doorsnede

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaat in blokjes, rasp de cheddar en snijd het brood met de korstjes in blokjes.  

Meng de eieren, melk, zout, nootmuskaat, tomaat en kaas door elkaar. Schenk het eimengsel in een ingevette bakvorm.  

Meng de broodblokjes met olijfolie en verdeel over het eimengsel. Bak de omelet in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

168
Ovenomelet met tomaat en cheddar
Ovenomelet met tomaat en cheddar