Wil je de dag goed beginnen? Dan zijn deze ontbijtmuffins ideaal. Ze zijn namelijk supermakkelijk om te maken en ideaal om mee te nemen. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

12
Personen

Muffins

  • 100 g rozijnen
  • 200 g appel
  • 200 g wortel
  • 100 g walnoten
  • 80 g honing
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 120 g yoghurt
  • 2 tl bakpoeder
  • 250 g volkoren speltmeel
  • 2 eieren

Topping

  • 100 g havermoutvlokken
  • 40 g pompoenpitten
  • 40 g zonnebloempitten
  • 50 g boter
  • 50 g honing

Extra nodig

  • muffintray + papieren vormpjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

Muffins 

Stap 1: 
verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de papieren vormpjes in de muffintray. 

Stap 2: 
Wel de rozijnen circa 10 minuten in heet water. Rasp de appel en de wortel. Hak de walnoten.  

Stap 3: 
Meng in een grote kom de appel, wortel, rozijnen, walnoten, honing, olijfolie, vanille, yoghurt en de eieren. Meng het bakpoeder door het meel en spatel dit rustig door het muffinbeslag totdat alles goed gemengd is. Vul de vormpjes met het beslag. 

Topping 

Stap 1: 
Meng de havermout, pitten en de boter. Werk met je vingertoppen de boter er goed doorheen. Voeg de honing toe en meng alles tot plakkerige kruimels.  

Stap 2: 
Verdeel de kruimels over het beslag. Bak de muffins circa 30 minuten in de oven. 

 

 

Geef je waardering

56
Gezonde ontbijtmuffins
Gezonde ontbijtmuffins