De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pecan-koffiebroodjes

Deze pecan-koffiebroodjes zijn niet te weerstaan!

60 MIN
Pecan-koffiebroodjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kneed bloem, suiker, gist, boter, zout, geraspte citroenschil, vanillemerg, ei en melk tot een soepel deeg. Vet een kom in met olie en leg het deeg erin. Laat het deeg in de koelkast circa 15 minuten rusten.

Smeersel

Meng boter, basterdsuiker, suiker en honing met elkaar.

Vulling

Meng boter, basterdsuiker, kaneel en bloem met elkaar.

Pecan-koffiebroodjes

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif de werkbank met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak. Verdeel de vulling over het deeg maar laat aan de bovenkant een baan vrij. Kluts het ei en bestrijk de baan deeg met ei. Rol het deeg op en snijd het deeg in 12 porties. Boter de muffintray in en druk het smeersel erin. Druk 3 pecannoten per broodje in het smeersel. Verdeel de deegporties over de muffintray en laat het deeg circa 15 minuten rijzen. Bak de koffiebroodjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker