De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

smash-cakes

Deze grappige kleine taartjes worden gesmashed voor het eten! Leuk voor kinderverjaardagen.

6 MIN
Smash Cake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze grappige kleine taartjes hoeven niet tot in perfectie gemaakt te worden. De naam verklapt het al: ze worden namelijk gesmashed! Leuk voor kinderverjaardagen

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 °C.

Stap 2:
Splits de eieren en klop de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie luchtig. Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot stijve pieken. Spatel het eiwit door de dooiers.

Stap 3:
Zeef de bloem. Smelt de boter. Meng de gezeefde bloem en de gesmolten boter door het eimengsel.

Stap 4:
Strijk het beslag uit tot een dikte van circa 1 cm op een bakplaat met bakpapier. Bak het biscuit in de oven in circa 6 minuten goudbruin en gaar.

Stap 5:
Laat het gebakken biscuit op het bakpapier afkoelen. Keer de plak vervolgens om en trek het bakpapier er voorzichtig af. Steek met een ronde uitsteekvorm plakjes uit.

Stap 6:
Klop de slagroom met de suiker stevig en meng de jam erdoor. Besmeer de taartjes met de slagroom. Decoreer naar eigen wens met marsepein, chocolade, hagelslag en geschaafde amandelen.

Tip van Rudolph:
Smash-cakes zijn eenvoudige kleine taartjes die door kinderen op tafel op z’n kop gesmashed mogen worden.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar de Rudolph's Bakery.

Rudolph's Bakery

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker