Zomerlasagne met groene groenten, ricotta en citroen

152
Makkelijk
Zomerlasagne met groene groenten, ricotta en citroen
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Pel en snij de knoflook. Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de knoflook. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe, totdat de spinazie geslonken is. Snij de courgettes in dunne plakken, besprenkel met olijfolie en grill in een grillpan op hoog vuur. Breng de gegrilde courgettes op smaak met zout en peper.

Smelt voor de saus de boter in een pan, voeg de bloem toe en gaar circa 2 minuten. Schenk de melk erbij en roer goed. Meng de ricotta door de saus en breng op smaak met citroenrasp en een beetje zout en versgemalen peper. Hak de basilicumblaadjes grof en meng door de saus. Rasp de Parmezaan.

Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Verdeel een flinke lepel van de saus over de olie en bedek met een laag lasagnevellen. Verdeel daar een laag spinazie en gegrilde courgette over. Top met een laag van de saus en wat Parmezaanse kaas. Bedek weer met een laag lasagnevellen en ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met Parmezaanse kaas. Bak de lasagne ongeveer 45 minuten in de oven.

Ingredienten

4
Personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 900 g verse spinazie
  • 2 courgettes
  • 45 g boter
  • 45 g bloem
  • 500 ml volle melk
  • 100 g ricotta
  • rasp van 0,5 citroen
  • 1 bosje basilicumblaadjes
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 375 g lasagnevellen
Geef je waardering
152