Pel en hak de knoflook fijn.
Verhit voor de knoflooksaus een scheutje arachideolie in een pan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Blus af met de hoisinsaus, schenk het water erbij en los het bouillonblokje erin op.
Roer het maïszetmeel aan met een beetje water en bind de knoflooksaus tot yoghurtdikte.
Breng een pan met water aan de kook.
Maak de suger snaps schoon en kook ze in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en laat uitwasemen
Schil de wortel, snijd in dunne lange plakken en daarna in schuine stukjes.
Schil en snijd de bleekselderij in gelijke stukken.
Giet de babymaïs af en snijd in schuine stukjes.
Kook de udon noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de kippendijen in reepjes.
Verhit de wok op hoog vuur tot hij begin te roken.
Schenk een scheutje arachideolie in de wok en wok de kipreepjes in circa 5 minuten gaar. Haal ze met een schuimspaan uit de wok.
Wok vervolgens de bleekselderij, wortel, babymaïs en de suger snaps en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de kip op het laatst toe, wok nog even mee en blus af met de saus.
Serveren
Schep de udon noodles op bord en schep de groente met kip erop.
0 reacties