De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hollandse bhudda poké bowl met makreel en bloemkool

Een vrolijke Hollandse versie van de Bhudda poké bowl.

30 MIN
Hollandse Bhudda Pokébowl met makreel en bloemkool

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Kook de spelt in water met een beetje zout in circa 30 minuten gaar.

Kook de bloemkoolroosjes met kurkuma in water met een beetje zout in circa 5 minuten net gaar en knapperig. Giet af en zet apart. 

Maal in het bakje van de staafmixer de boerenkool met 1 teentje knoflook, het rasp en sap van 1 citroen en de helft van de zonnebloempitten met een flinke scheut olijfolie fijn. Schep in een kom en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Laat de erwten ontdooien en maal de helft in het bakje van de staafmixer fijn met 1 teentje knoflook, een scheut olijfolie, het rasp en sap van 1 citroen en een beetje komijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Snij de rode kool in dunne repen. Verwarm in een steelpan de azijn met de honing en schenk over de rode kool. Breng de zoetzure rode kool op smaak met een beetje zout.

Verdeel de spelt over 4 ruime kommen. Schep de rode kool uit het zuur, laat uitlekken en voeg toe aan de kom. Vul de kommen met bloemkoolroosjes, de rest van de erwten, gremolata van boerenkool en de erwtenpuree. Halveer de makreelfilet, rol de helft op en vouw de andere helft er als een roos omheen. Verdeel de makreelroosjes over de kommen. Snij de tuinkers en verdeel over de poké bowl.

Serveren

Serveer de koolhydraatarme Hollandse poké bowl in kommen en bestrooi met zonnebloempitten.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker