De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ossobuco met risotto alla Milanese

Ossobuco met risotto alla Milanese is een echte Italiaanse klassieker die wat tijd vraagt, maar verder heel eenvoudig is om te maken. Terwijl de schenkels langzaam zacht stoven, heb jij je handen vrij voor de saffraanrisotto. Het gerecht is ideaal voor een etentje waarbij je indruk wilt maken.

45 min. voorbereidingstijd
200 min. wachttijd
Direct naar recept
Ossobuco met risotto alla Milanese

Een recept van

  • Hugo Kennis

    Hugo Kennis de Brigade
  • Geneal Harreman

    Geneal Harreman 24Kitchen de Brigade

"Voeg vóór het stoven een paar stukjes citroenschil toe voor extra frisheid in de saus!"

Bereidingswijze

Ossobuco

  1. Pel en snipper de ui en en knoflook. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes. 

  2. Bestrooi de kalfsschenkels met zout en peper en haal door de bloem.  

  3. Verhit de boter met een scheutje olijfolie in een grote braadpan. Braad de schenkels aan beide zijden goudbruin aan. Haal uit de pan en zet apart. 

  4. Bak in dezelfde pan de ui, knoflook, wortel en bleekselderij op middelhoog vuur 5-7 minuten.  

  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut. Voeg de laurier, tijm en witte wijn toe en laat 3 minuten inkoken.

  6. Leg de schenkels terug in de pan en voeg de bouillon toe zodat het vlees bijna onder staat. Breng het geheel zachtjes aan de kook met de deksel op de pan.  

  7. Laat tenminste 4 uur zachtjes stoven tot het vlees zacht is. Hoe langer hoe beter.

Gremolata

  1. Pel de knoflook. Rasp de citroenschil en knoflook boven een kommetje.  

  2. Snijd de peterselie fijn, voeg toe aan het kommetje en meng door. Breng op smaak met zout, peper en sap van een halve citroen.

Risotto alla Milanese

  1. Week de saffraan in een kommetje met 3 eetlepels heet water. Pel en snipper de ui fijn. Zet de bouillon op. 

  2. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui 2 minuten. 

  3. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee tot de korrels glanzen en licht transparant zijn. 

  4. Blus af met de witte wijn, roer en laat inkoken tot het vocht verdampt is. 

  5. Voeg steeds een soeplepel van de bouillon toe en roer af en toe door. Herhaal zodra het vocht bijna is opgenomen.  

  6. Voeg na ongeveer 10 minuten de saffraan met het water toe. Kook op laag vuur tot de risotto beetgaar is.  

  7. Haal de pan van het vuur en meng de klontjes boter erdoor. Rasp de kaas boven de pan en breng op smaak met zout en peper. 

  8. Verdeel de risotto over de borden en leg de ossobuco erop. Serveer met een schep saus en strooi de gremolata erover. 

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade S2

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.