De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bratwurst met sauerkraut en bratkartoffeln

Onze oosterburen staan natúúrlijk bekend om de fantastische bratwursten. Zelf thuis maken? Perry deelt zijn onweerstaanbare recept.

20 min voorbereidingstijd
40 min kooktijd
Bratwurst

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

"Onze oosterburen staan natúúrlijk bekend om de fantastische bratwursten. Zelf thuis maken? Perry deelt zijn onweerstaanbare recept."

Bereidingswijze

Bratwurst

  1. Meng alle kruiden samen met het gehakt in een keukenmachine.

  2. Maak de darm vochtig en schoon met water. Verwijder overtollig zout. Rijg de darm aan de worstenpers en voeg ook het gehakt toe. 

  3. Vul de darm met het gehakt. Verdeel de darm in gelijken delen. Slinger de delen naar je toe om er worsten van te maken. Snijd los en laat ze minimaal 24 uur rusten in de koelkast.  

  4. Bak rondom gaar en goudbruin.  

Bratkartoffeln

  1. Schil en snijd de aardappelen in stukken. Snijd het buikspek in blokjes. Pel en snijd de ui in halveringen.

  2. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de aardappelen voor circa 7 minuten.

  3. Verhit een koekenpan en bak het buikspek en ui uit. Schep de spekjes en ui uit de pan. Behoud het overgebleven vet.

  4. Verhit boter nog een extra klontje boter en bak de aardappelen voor circa 5 minuten goudbruin. Voeg het uitgebakken buikspek en ui toe en verwarm door.

  5. Snipper de peterselie. Garneer de aardappelen met de peterselie.

Sauerkraut

  1. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Pel en snipper de ui fijn.

  2. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de zuurkool toe aan de pan en stoof voor circa 10 minuten.

  3. Voeg de jeneverbessen, laurierblaadjes en runderfond toe en stoof voor nog voor circa 20 minuten.

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker