Bratwurst
-
Meng alle kruiden samen met het gehakt in een keukenmachine.
-
Maak de darm vochtig en schoon met water. Verwijder overtollig zout. Rijg de darm aan de worstenpers en voeg ook het gehakt toe.
-
Vul de darm met het gehakt. Verdeel de darm in gelijken delen. Slinger de delen naar je toe om er worsten van te maken. Snijd los en laat ze minimaal 24 uur rusten in de koelkast.
-
Bak rondom gaar en goudbruin.
Bratkartoffeln
-
Schil en snijd de aardappelen in stukken. Snijd het buikspek in blokjes. Pel en snijd de ui in halveringen.
-
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de aardappelen voor circa 7 minuten.
-
Verhit een koekenpan en bak het buikspek en ui uit. Schep de spekjes en ui uit de pan. Behoud het overgebleven vet.
-
Verhit boter nog een extra klontje boter en bak de aardappelen voor circa 5 minuten goudbruin. Voeg het uitgebakken buikspek en ui toe en verwarm door.
-
Snipper de peterselie. Garneer de aardappelen met de peterselie.
Sauerkraut
-
Laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Pel en snipper de ui fijn.
-
Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de zuurkool toe aan de pan en stoof voor circa 10 minuten.
-
Voeg de jeneverbessen, laurierblaadjes en runderfond toe en stoof voor nog voor circa 20 minuten.
0 reacties