De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalm-mousseline met schuimige kervelsaus

Op het kerstmenu van Rudolph mag een heerlijk gerecht met vis ook zéker niet ontbreken. Hij deelt het recept voor zijn zalm-mousseline met schuimige kervelsaus.

30 min voorbereidingstijd
Zalm-mousseline

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Op het kerstmenu van Rudolph mag een heerlijk gerecht met vis ook zéker niet ontbreken. Hij deelt het recept voor zijn zalm-mousseline met schuimige kervelsaus.

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Klop de slagroom tot yoghurtdikte.

Stap 2:
Halveer de zalm. Snijd de ene helft in blokjes. Halveer het andere stuk. Snijd deze in zodat je 2 dunne filets krijgt.

Stap 3:
Splits de eieren. Pureer in het bakje van de staafmixer de zalmblokjes, peper en zout en 1 eiwit tot een gladde massa.

Stap 4:
Spatel de slagroom door de gepureerde zalm. Schep de mousse in een spuitzak. Leg de zalmfilets op een bakplaat met bakpapier. Spuit de zalm-mousseline erop. Bak de zalm circa 12 minuten in de oven.

Stap 5:
Smelt de boter. Snijd de kervel fijn. Verwarm au-bain-marie 2 eidooiers, witte wijn en de mosterd. Klop met een garde totdat er een gebonden saus ontstaat. Meng de gesmolten boter en de kervel door de saus. Breng op smaak met peper en zout en het sap van de citroen.

Stap 6:
Lepel de kervelsaus over de zalm met mousseline.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker