Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Klop de slagroom tot yoghurtdikte.
Stap 2:
Halveer de zalm. Snijd de ene helft in blokjes. Halveer het andere stuk. Snijd deze in zodat je 2 dunne filets krijgt.
Stap 3:
Splits de eieren. Pureer in het bakje van de staafmixer de zalmblokjes, peper en zout en 1 eiwit tot een gladde massa.
Stap 4:
Spatel de slagroom door de gepureerde zalm. Schep de mousse in een spuitzak. Leg de zalmfilets op een bakplaat met bakpapier. Spuit de zalm-mousseline erop. Bak de zalm circa 12 minuten in de oven.
Stap 5:
Smelt de boter. Snijd de kervel fijn. Verwarm au-bain-marie 2 eidooiers, witte wijn en de mosterd. Klop met een garde totdat er een gebonden saus ontstaat. Meng de gesmolten boter en de kervel door de saus. Breng op smaak met peper en zout en het sap van de citroen.
Stap 6:
Lepel de kervelsaus over de zalm met mousseline.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers
0 reacties