De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamsbout met aardappelgratin

Deze lamsbout met aardappelgratin maakt van jouw dag een echt feestje!

30 MIN
Lamsbout met aardappelgratin

Een recept van

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Maak in de lamsbout met een puntig mesje inkepingen van 2 cm en vul ze met de knoflook en toefjes rozemarijn. Leg de lamsbout in de braadslede en bestrooi met zout en peper.

Verdeel 25 g boter in vlokjes over het vlees en rooster de lamsbout 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Kook intussen de sperziebonen in water met zout in 6 minuten beetgaar. Laat de sperziebonen in een zeef uitlekken en afkoelen; leg ze eventueel in ijswater zodat ze niet doorgaren.

Zet de gratins op de bakplaat. Verdeel de plakjes wortel erover en bestrooi met de kaas en peper naar smaak. Neem de lamsbout uit de oven. Verhoog de oventemperatuur naar 220 ºC. Schuif de gratins in de oven en bak ze in 25 minuten goudbruin en gaar.

Meng voor de lak de mosterd met de honing. Bestrijk de lamsbout ermee. Schuif de lamsbout erbij in de oven en bak nog 10-15 minuten. Laat het vlees dan uit de oven onder aluminiumfolie rusten.

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de sperziebonen met 25 g roomboter toe en smoor de groente 5 minuten. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Sprenkel de azijn erover en schep om.

Leg de lamsbout op een plank. Zet er de gratins bij. Snijd het vlees in mooie plakken en serveer met de sperziebonen.

Tip: de lamsbout kan ook op de barbecue (met deksel) bereid worden.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker