De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoete-aardappelfriet uit de airfryer

Zelf zoete-aardappelfriet maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte zoete-aardappelfriet uit de airfryer in het programma Shirma's Soul Food.

zoete-aardappelfriet

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Zoete-aardappelfriet kan ik niet meer missen als bijgerecht. Daarom deel ik mijn recept voor allerknapperigste zoete-aardappelfriet uit de airfryer. Zonder kruiden is je gerecht niet compleet dus ik vertel je welke echt niet mogen ontbreken. Binnen 20 minuten heb jij de beste friet ooit op tafel."

Meer gerechten van Shirma uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de airfryer voor op 200 °C.  

  2. Was de zoete aardappels en snijd ze in 6-8 dikke frieten per aardappel.

  3. Dep de aardappels goed droog en doe ze in een kom. Voeg de olie, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, tijm, peper en peterselie toe. Meng goed door tot alle frieten zijn gemarineerd.

  4. Voeg de maizena toe en meng de frieten nog eens goed door. 

  5. Doe de zoete-aardappelfriet op de bakplaat van de airfryer. Rooster 20 tot 25 minuten. Hussel halverwege even om

Hoe maak je zoete-aardappelfriet uit de airfryer krokant?

“Mijn grootste tip is om na het marineren van de zoete-aardappelfriet maizena toe te voegen. Samen met de olie vormt het een laagje die in de airfryer extra krokant bakt. Ook zorg ik ervoor dat de zoete-aardappelfriet genoeg ruimte krijgt in de airfryer. Bak als je een kleine airfryer hebt in delen.” 

zoete-aardappelfriet

Hoe maak je zoete-aardappelfriet uit airfryer lekker?

“Ik gebruik knoflookpoeder, uienpoeder, zout, tijm, peper en peterselie om mijn zoete-aardappelfriet uit de airfryer lekker te maken. Hier kan je natuurlijk ook mee variëren als je dat lekkerder vindt. Dat mag gewoon van mij!” 

kruiden

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker