FOOD FACTS HENNEPZAAD

‘Hennepzaadjes zijn een proteine-powerhouse! Wist je dat... hennepzaad een geweldige bron van plantaardige eiwitten is? 30 gram hennepzaad (2-3 eetlepels) bevat ongeveer 11 gram eiwit. Hennepzaadjes zijn voor vegetariërs & veganisten (maar ook voor mensen die niet zo vaak vlees/vis eten) een volwaardige bron van eiwitten omdat hennepzaadjes alle essentiële aminozuren (eiwitten) bevatten die ons lichaam zelf niet kan aanmaken.

Ingredienten

12
Porties

Crunchy basis

  • 350 g biologische pindakaas
  • 100 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g hennepzaad
  • 150 g gepofte rijst

Chocolade-topping

  • 195 g pure chocolade + 2 el pindakaas

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Crunchy basis:
1) Voeg alle ingrediënten voor de crunchy basis - behalve de gepofte rijst - in een keukenmachine bij elkaar en meng het een paar seconden tot het een glad mengsel vormt

2) Schep het mengsel als het klaar is in een kom en roer er dan pas de gepofte rijst doorheen – als je deze tijdens het blenden al toevoegt gaat de crunchy structuur verloren en dat is zonde. De Crunchy Basis is nu klaar en je kan er qua vormen mee variëren met wat je aan bakblikken in huis hebt: als je bijvoorbeeld een ronde taartvorm gebruikt kan je het recept hier in bereiden en de taart later in taartpuntjes snijden.

3) Vul de taartvorm of muffinvormpjes tot ongeveer de helft met de crunchy basis.

Chocolade-topping:
4) Breek de chocoladereep in blokjes zodat ze sneller smelten in het pannetje en laat het op een laag vuurtje au bain-marie smelten. Als je een pure chocoladereep hebt zonder amandelpasta kun je nu de twee eetlepels notenboter naar keuze toevoegen voor wat extra smeuïgheid. Roer de chocolade regelmatig door totdat de chocolade helemaal gesmolten is en de chocolade een egale massa vormt.

5) Giet de gesmolten chocolade over de crunchy basis in de vormpjes en laat de taartjes 1-2 uur hard worden in de vriezer en voilà!

Zo heb je altijd een lekker en gezond tussendoortje in huis wat je alleen even voor het uitserveren 15 minuutjes op kamertemperatuur hoeft te laten komen, maar ook direct uit de vriezer zijn ze lekker als gezond ijsje!

*Indien je gebruik maakt van suikervrije chocolade (bijvoorbeeld op basis van kokosbloesemsuiker) dan is het recept ook geraffineerd suikervrij.

Dit recept is van The Happiness Café.
Volg ze op Instagram voor meer gezonde inspiratie: The Happiness Café.
Productie: Beyond Boundaries Productions

Geef je waardering

1148
Chocolade-pindakaasrepen
Chocolade-pindakaasrepen