De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

kip uit de oven met rozemarijn

Ben je de kerstkalkoen inmiddels wel zat? Dan is deze kip uit de oven het perfecte alternatief. Maak het zelf met dit recept van Miljuschka.

100 min kooktijd
Snel met Mil Kerst Kip uit de oven met rozemarijn

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Inspiratie nodig voor je kerstdiner? Maak deze kip uit de oven met rozemarijn als hoofdgerecht! Ik deel mijn verrassende recept.

Bereidingswijze

Kip uit de oven

 1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Ris de rozemarijn en hak de naalden fijn. Snijd de uien en venkel in vieren. 

 2. Leg de kip in een ruime ovenschaal. Meng de boter, kaneel en rozemarijn samen in een kom. Wrijf de kip helemaal in met de helft van de kruidenboter breng de kip op smaak met zout en peper. Bewaar de rest van de boter voor de rode kool. 

 3. Snijd de sinaasappel in plakken van 0.5 cm en leg ze in de holte en op de kip. 
  Leg de gesneden ui en venkel rondom de en besprenkel met olijfolie. Rooster in de oven voor 15 minuten. 

 4. Verlaag dan de temperatuur naar 180 °C. Rooster de kip nog voor 1 uur totdat de kip helemaal gaar is en het sap van uit het dikste gedeelte helder is. 

Rode kool

 1. Snijd de rode ui en rode kool in dunne reepjes. Hak de appels grof. Verhit de rozemarijnboter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en karamelliseer de uit met de steranijs. 

 2. Voeg de rode kool en appel toe en bak een paar minuten mee. Zet het vuur hoog. Blus de rode kool af met de port en laat ongeveer 2 minuten koken om de alcohol te verdampen.  

 3. Voeg de jam en 400 ml water toe, roer en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten koken tot de rode kool gaar is.  

Serveren 

 1. Haal de kip uit de oven en dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten. Serveer de kip op een serveerschaal met de rode kool in een aparte schaal.  

  ONTDEK HIER ALLE ANDERE MAKKELIJKE KERSTRECEPTEN

Deze kerst helpt Miljuschka je een handje bij het kerstdiner! In de kersteditie van "Snel met Miljuschka" maakt Miljuschka de mooiste, lekkerste, snelste en makkelijkste kerstgerechten. Zodat jij inspiratie op kunt doen voor komende kerst.

Snel met MIljuschka Kerst

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker