De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

lamsrack uit de oven

Dit gerecht is een echt  pronkstuk voor tijdens de feestdagen. Miljuschka deelt haar makkelijke recept voor lamsrack uit de oven.

75 min kooktijd
Snel met Mil kerst Lamsrack

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Zin in pronkstuk op tafel tijdens de feestdagen? Deze lamsrack uit de oven is ideaal om zelf te maken. Ik deel mijn feestelijke maar supermakkelijke recept.

Check hier nog meer van mijn makkelijke kerstrecepten 

Bereidingswijze

Aardappelschotel

 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd in plakjes van ½ cm. Snijd de uien in dunne plakjes. Ris de rozemarijn en tijm. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn.  

 2. Leg de uien en aardappelen om en om in lagen in een diepe ovenschaal. Begin met de ui en eindig met de aardappelen. Kruid elke lag met zout en peper en de rozemarijn en tijm, Giet de bouillon erbij en verdeel de boter over de ovenschaal. Bak in de onderste helft van de oven voor 35 minuten. 

Lamsrack uit de oven

 1. Snijd het lamsrack in 2 stukken. Bestrooi met zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de racks aan twee kanten goudbruin. Laat afkoelen. 

 2. Maak een snede tussen de karbonades van de lamsracks. Maak een cirkel van de twee lamsracks met de vetkant naar binnen. Gebruik slagerstouw om een kroon te maken en de stukken vlees stevig aan elkaar te knopen. Bestrijk dan met de mosterd. 

 3. Haal de aardappelschotel uit de oven. Zet de kroon van lamsrack erop en zet voor 12-15 minuten terug in de oven. Laat voor het serveren 10 minuten rusten.

Wat is lamsrack?

Lamsrack is het meest malse stukje vlees van het lam. Het vlees komt uit de rug van het lam en zit vast aan de ribben, hierdoor krijgt het vlees enorm veel smaak. Lamsrack is makkelijk te bereiden in de oven én hoeft niet helemaal gaar te zijn. Rosé is het vlees op z'n állerbest!

Hoe lamsrack bereiden?

 1. Haal het vlees een half uur voordat je 'm gaat bereiden uit de koelkast, zodat-ie op temperatuur kan komen. 
 2. Breng het vlees op smaak met zout en peper.
 3. Verwarm de oven voor op op 200°C graden.
 4. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de lamsrack goudbruin.
 5. Haal de racks uit de pan en leg het in een braadslede.
 6. Bak het in ongeveer 10 minuten gaar in de oven.

Hoe lang moet lamsrack in de oven?

Lamsrack hoeft maar kort te garen in de oven en is het lekkerst als het rosé is. Bij een kerntemperatuur van 50 á 55 graden is het vlees mooi rosé.

Wat eet je bij lamsrack?

Lamsrack kun je serveren met lekkere seizoensgroenten, zoals spruiten, geglaceerde worteltjes, pompoen uit de oven, (zoete aardappel) puree of hasselbackaardappelen.

Hoeveel gram lamsrack per persoon?

Voor een hoofdgerecht reken je zo'n 150 gram vlees en 200 gram vis per persoon. 

Deze kerst helpt Miljuschka je een handje bij het kerstdiner! In de kersteditie van "Snel met Miljuschka" maakt Miljuschka de mooiste, lekkerste, snelste en makkelijkste kerstgerechten. Zodat jij inspiratie op kunt doen voor komende kerst.

Snel met MIljuschka Kerst

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker