Aardappelschotel
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd in plakjes van ½ cm. Snijd de uien in dunne plakjes. Ris de rozemarijn en tijm. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn.
-
Leg de uien en aardappelen om en om in lagen in een diepe ovenschaal. Begin met de ui en eindig met de aardappelen. Kruid elke lag met zout en peper en de rozemarijn en tijm, Giet de bouillon erbij en verdeel de boter over de ovenschaal. Bak in de onderste helft van de oven voor 35 minuten.
Lamsrack uit de oven
-
Snijd het lamsrack in 2 stukken. Bestrooi met zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de racks aan twee kanten goudbruin. Laat afkoelen.
-
Maak een snede tussen de karbonades van de lamsracks. Maak een cirkel van de twee lamsracks met de vetkant naar binnen. Gebruik slagerstouw om een kroon te maken en de stukken vlees stevig aan elkaar te knopen. Bestrijk dan met de mosterd.
-
Haal de aardappelschotel uit de oven. Zet de kroon van lamsrack erop en zet voor 12-15 minuten terug in de oven. Laat voor het serveren 10 minuten rusten.
0 reacties