Stappenplan
-
Pers de mandarijnen uit, doe het sap in een grote, ondiepe ovenschaal, en voeg 2 eetlepels extra vierge olijfolie, een snufje zeezout en zwarte peper, en een flinke snuf geraspte nootmuskaat toe.
-
Steek het kaneelstokje aan, blaas het vlammetje uit en leg het stokje in de kom.
-
Was de spruiten en verwijder de lelijke buitenste blaadjes. Snijd de toppen doormidden en kerf de stelen in zodat de spruiten gelijkmatig gaar worden.
-
Kook de spruiten 3 minuten in een grote pan kokend water, doe de toppen erbij en kook ze samen nog 3 minuten.
-
Giet ze af en spoel ze onder de koude kraan. Laat ze uitlekken en hussel ze door de dressing. Laat afkoelen, dek af en zet een nacht in de koelkast.
Serveren
-
Verhit de oven tot 190 ºC.
-
Zet de schaal spruiten 10 minuten onafgedekt in de oven, of tot de spruiten warm zijn. Of je vist het kaneelstokje eruit en zet de schaal 20 minuten onder een hete grill, om ze heerlijke crispy randjes te geven. Beide manieren zijn heerlijk, dus de keuze is aan jou.
0 reacties