Job en Perry

Ingredienten

4
Personen

  • 6 grote eieren
  • 600 g kruimige aardappels
  • zout en peper
  • 3 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 400 g varkensgehakt
  • 200 g rundergehakt
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 tl nootmuskaat
  • 1 el chilivlokken
  • 250 g paneermeel
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • neutrale olie
  • 40 g roomboter
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 ml slagroom
  • 1 tl venkelzaad
  • 800 g verse spinazie

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

1. Breng een pan water aan de kook voor de eieren. Schil en kook de aardappels in gezouten water in circa 20 minuten gaar.

2. Kook 4 eieren ongeveer 3 minuten in het kokende water (zodat alleen het eiwit stolt) en laat ze gelijk schrikken in koud water.

3. Pel en snipper 2 sjalotten en 2 tenen knoflook. Pel de gekookte eieren.

4. Kneed het gehakt met zout, peper, oregano, nootmuskaat, chilivlokken, sjalot, knoflook, 2 eieren, 3-4 eetlepels paneermeel en de Parmezaanse kaas.

5. Maak 4 ballen. Maak een kommetje van je hand. Maak hierin een kommetje van het gehakt. Vul met een gekookte eitje en boetseer het gehakt om het ei heen.

6. Paneer de ballen met het paneermeel.

7. Bak de gehaktballen in olie en voeg 20 g van de boter toe wanneer ze goudbruin beginnen te worden. Voeg een scheut water toe en doe de deksel op de pan. Laat de gehaktballen rustig gaar sudderen.

8. Pel en snipper 1 sjalot en 1 teen knoflook. Doe de helft hiervan met de rozemarijn en room in een pan en laat inkoken.

9. Verhit een scheut olie doe hierin de overige sjalot, knoflook en venkelzaad. Voeg de spinazie, peper en zout erbij en laat slinken. Laat uitlekken op een zeef. Druk het overtollige vocht eruit.

10. Hak de spinazie en voeg bij de room in de pan. Stamp of prak de aardappels en voeg een klontje boter toe.

11.Serveer de aardappels, spinazie en gehaktballen kiekeboe op de borden. Lepel wat van de jus over de aardappels.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

    Geef je waardering

    138
    Gehaktbal kiekeboe met spinazie en aardappel