De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gehaktbal kiekeboe met spinazie en aardappel

Weet jij wat wat er vanavond bij jullie op het menu staat? Probeer deze gehaktbal kiekeboe met spinazie en aardappel eens uit!

45 MIN
Gehaktbal kiekeboe met spinazie en aardappel

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Breng een pan water aan de kook voor de eieren. Schil en kook de aardappels in gezouten water in circa 20 minuten gaar.

2. Kook 4 eieren ongeveer 3 minuten in het kokende water (zodat alleen het eiwit stolt) en laat ze gelijk schrikken in koud water.

3. Pel en snipper 2 sjalotten en 2 tenen knoflook. Pel de gekookte eieren.

4. Kneed het gehakt met zout, peper, oregano, nootmuskaat, chilivlokken, sjalot, knoflook, 2 eieren, 3-4 eetlepels paneermeel en de Parmezaanse kaas.

5. Maak 4 ballen. Maak een kommetje van je hand. Maak hierin een kommetje van het gehakt. Vul met een gekookte eitje en boetseer het gehakt om het ei heen.

6. Paneer de ballen met het paneermeel.

7. Bak de gehaktballen in olie en voeg 20 g van de boter toe wanneer ze goudbruin beginnen te worden. Voeg een scheut water toe en doe de deksel op de pan. Laat de gehaktballen rustig gaar sudderen.

8. Pel en snipper 1 sjalot en 1 teen knoflook. Doe de helft hiervan met de rozemarijn en room in een pan en laat inkoken.

9. Verhit een scheut olie doe hierin de overige sjalot, knoflook en venkelzaad. Voeg de spinazie, peper en zout erbij en laat slinken. Laat uitlekken op een zeef. Druk het overtollige vocht eruit.

10. Hak de spinazie en voeg bij de room in de pan. Stamp of prak de aardappels en voeg een klontje boter toe.

11.Serveer de aardappels, spinazie en gehaktballen kiekeboe op de borden. Lepel wat van de jus over de aardappels.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

    ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

    Miniatuur

    Laat weten wat je van dit recept vindt

    Ook lekker