De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Paasdiner

Nog ruimte over na het paasontbijt en de paasbrunch? Dan gaan we aan de slag met het paasdiner. Het moment om uit te pakken met stukken vlees en vis. Dit zijn Miljuschka's paasdiner-ideeën.
paasdiner met zalm

Chef aan het woord

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Een klassiek paasdiner thuis straalt van alle kanten lente uit. Kies voor gerechten die speciaal gemaakt zijn voor de paasdagen, of ga aan de slag met ingrediënten die specifiek bij dit seizoen horen. Denk aan gerechten met lam, asperges en zalm."

Paasdiner

Het paas-avondeten is hét moment om de lente in te luiden met voorjaarsingrediënten. Mijn favoriete hoofdgerechten met Pasen is de traybake met zalm of een glazed varkensrollade of de witte-aspergesoep.

Paasdiner: favoriete gerechten

  • Traybake met zalm

    Bijna niks is zo makkelijk te maken als een traybake. Je gooit wat ingrediënten op een bakplaat en laat de oven het werk doen. Miljuschka deelt haar recept voor een traybake met zalm.

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 15 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Ovenpakketjes met witte asperges, zalm en krieltjes

    Deze overheerlijke ovenpakketjes met witte asperges, zalm en witte wijn zijn een echte aanrader.

    voorbereidingstijd 25 min
    oventijd 20 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Risotto met witte asperges, citroen en kervel

    Risotto is altijd een goed idee, maar helemaal met witte asperges!

    voorbereidingstijd 35 min
    Een recept van 24Kitchen
    24Kitchen logo
  • Witte-aspergesoep met hamstengels

    Deze romige soep gemaakt van witte-asperges is een feestje om op te eten, zo smaakvol! 

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van 24Kitchen
    24Kitchen logo
  • Glazed varkensrollade met gepofte uien

    Indruk maken op je gasten tijdens het kerstdiner? Dat doe je met deze glazed varkensrollade met gepofte uien! Een echte klassieker tijdens de feestdagen.

    voorbereidingstijd 60 min
  • Lamsschouder met bulgursalade

    Lamsvlees: Dit prachtige stukje vlees is perfect als herfstgerecht. Miljuschka deelt haar recept.

    voorbereidingstijd 270 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Gravad lax met groene asperges en mierikswortelmayonaise

    Een heerlijk stuk zalm met zelfgemaakte mayonaise. Daar wordt een mens gelukkig van.

    voorbereidingstijd 1440 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Preitaart met kabeljauwfilet en frisée

    Het recept voor preitaart is ontzettend simpel. Men neemt: prei, citroen, ricotta, tijm en wat mosterd. Dit gaat heerlijke bij een frisée salade en witvis.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Franse preisoep met comté-borrelbrood

    Het is altijd tijd voor een lekkere preisoep. Maak je maaltijd compleet met een makkelijk borrelbrood.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade

Paasdiner: zoete gerechten

Was het wel echt een paasdiner, zonder af te sluiten met een dessert? Precies. Top 't diner af met een prachtige mokka- of pecantaart of pak écht uit met een maple-baconcake met gezoutenkaramel-meringueswirl.

Paasdiner: zoete recepten

  • Buche met meringue en hazelnootpasta

    Een heerlijke gebakrol met karamel, hazelnootpasta en meringue.

    voorbereidingstijd 50 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Honingtaart

    Bij deze taart hoef je niet te gokken wat erin zit... De prachtige "honingraat" bovenop geeft het heerlijke geheim verbluffend weg. 

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Mokkataart
    Elegant, lekker en simpel! Dat is hoe je deze heerlijke Mokkataart het beste kunt omschrijven.
    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Perry de Man
    Perry de Man Brigade
  • Cheesecake met pistache en cranberries

    Cheesecake! Wie houdt er niet van? Wij zijn er in ieder geval dol op... Speciaal voor ons deelt Miljuschka haar recept voor deze heerlijke variant met pistache en cranberries! 

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Kersenslof

    Met deze kersenslof deelt Miljuschka nog zo'n lekker sloffenrecept... Een heerlijk fruitige traktatie met amandelvulling en Zwitserse room. 

    voorbereidingstijd 40 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Parijse bol XXL

    Waarom genoegen nemen met een kleine Parijse bol als je ook XXL kan gaan? Want wat is dit gebakje lekker.

    voorbereidingstijd 120 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Basque burnt cheesecake met miso-karamelsaus

    Zelf cheesecake maken?

    Een recept van Perry de Man
    Perry de Man Brigade
  • Pecantaart

    Deze pecantaart is om je vingers bij af te likken! Maak het geheel af met een dot slagroom of een bolletje vanille-ijs en je hebt gegarandeerd een feestje op je bord.

    voorbereidingstijd 50 min
    Een recept van Perry de Man
    Perry de Man Brigade
  • Maple-baconcake met gezoutenkaramel-meringueswirl

    Heb je iets te vieren of een dinertje met vrienden of familie? Met deze maple-baconcake steel je ongetwijfeld de show. 

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

Wat eten we met pasen?

Paasmaaltijd-recepten zijn gerechten die zowel het traditionele paasfeest weerspiegelen als gerechten waarmee je de lente viert. Gerechten die je op tafel kan zetten, zijn paasbroden, quiches, gegrilde asperges en lam uit de oven. 

Hoe stel ik een paasmenu samen?

Maak het jezelf makkelijk en kies gerechten die je goed kunt voorbereiden. Helemaal met een volle paastafel. Soepen zijn perfect om vooraf te maken, net als een quiche. Even verwarmen en je kunt ze serveren. Vlees marineer je vooraf en zet je in de oven wanneer iedereen arriveert.

miljuschka tip

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.