De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Paasdiner

Nog ruimte over na het paasontbijt en de paasbrunch? Dan gaan we aan de slag met het paasdiner. Het moment om uit te pakken met stukken vlees en vis. Dit zijn Miljuschka's favorieten.
paasdiner met zalm

Chef aan het woord

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Een klassiek paasdiner straalt van alle kanten lente uit. Kies voor gerechten die speciaal gemaakt zijn voor de paasdagen, of ga aan de slag met ingrediënten die specifiek bij dit seizoen horen. Denk aan gerechten met lam, asperges en zalm."

Paasdiner

Het paasdiner is hét moment om de lente in te luiden met voorjaarsingrediënten. Favorieten zijn de traybake met zalm, een glazed varkensrollade of de witte-aspergesoep.

Paasdiner: zoete gerechten

Was het wel echt een paasdiner, zonder af te sluiten met een dessert? Precies. Top 't diner af met een prachtige mokka- of pecantaart of pak écht uit met een maple-baconcake met gezoutenkaramel-meringueswirl.

Wat eten we met pasen?

Tijdens Pasen kies je voor gerechten die zowel het traditionele paasfeest weerspiegelen als gerechten waarmee je de lente viert. Gerechten die je op tafel kan zetten, zijn paasbroden, quiches, gegrilde asperges en lam uit de oven. 

Zalm-preiquiche

Hoe stel ik een paasmenu samen?

Maak het jezelf makkelijk en kies gerechten die je goed kunt voorbereiden. Helemaal met een volle paastafel. Soepen zijn perfect om vooraf te maken, net als een quiche. Even verwarmen en je kunt ze serveren. Vlees marineer je vooraf en zet je in de oven wanneer iedereen arriveert.

miljuschka tip