De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lemon drizzle cake

Het is geen verrassing dat deze lekkere cake een van onze grote favorieten is. De basis is eenvoudig maar de combinatie van de citroen en citroentijm geven het een verrassende twist.

30 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
Citroen Cake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Het is geen verrassing dat deze lekkere cake een van onze grote favorieten is. De basis is eenvoudig maar de combinatie van de citroen en citroentijm geven het een verrassende twist. 

Bereidingswijze

Cake 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 160 °C, boven- en onderwarmte. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. 

Stap 2: 
Rasp de citroen. Roer de boter met de suiker en de citroenrasp zacht en romig in de mixer met het roerwerk. 

Stap 3: 
Voeg één voor één de eieren toe. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven de kom en meng goed door. Voeg de karnemelk en het sap van een halve citroen toe en meng opnieuw goed door. 

Stap 4: 
Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in de oven in circa 60 minuten goudbruin en gaar. 

Citroensiroop

Stap 1: 

Pers het sap van de citroenen uit boven een pan. Verwarm het citroensap en meng de poedersuiker erdoor. Voeg de citroentijm toe en warm zachtjes door totdat het een siroop is. 

Stap 2: 
Haal de cake circa 5 minuten afkoelen uit de vorm. Plaats de cake op een rooster. Prik met een houten prikker gaatjes in de cake zodat de siroop er makkelijk kan intrekken. Giet de citroensiroop over de warme cake en laat daarna volledig afkoelen. 

Decoratie 
Klop de slagroom stevig met de poedersuiker. Schep de slagroom in een spuitzak met een Saint Honorée spuitje. Spuit de slagroom in een spiraal op de bovenkant van de cake. Decoreer met citroentijm. 

TIP van Rudolph:  
Om deze cake extra mooi gelijkmatig op te spuiten kun je een draaiplateau gebruiken. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery? >BEKIJK HIER DE RECEPTEN

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker