Cake
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C, boven- en onderwarmte. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
Stap 2:
Rasp de citroen. Roer de boter met de suiker en de citroenrasp zacht en romig in de mixer met het roerwerk.
Stap 3:
Voeg één voor één de eieren toe. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven de kom en meng goed door. Voeg de karnemelk en het sap van een halve citroen toe en meng opnieuw goed door.
Stap 4:
Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in de oven in circa 60 minuten goudbruin en gaar.
Citroensiroop
Stap 1:
Pers het sap van de citroenen uit boven een pan. Verwarm het citroensap en meng de poedersuiker erdoor. Voeg de citroentijm toe en warm zachtjes door totdat het een siroop is.
Stap 2:
Haal de cake circa 5 minuten afkoelen uit de vorm. Plaats de cake op een rooster. Prik met een houten prikker gaatjes in de cake zodat de siroop er makkelijk kan intrekken. Giet de citroensiroop over de warme cake en laat daarna volledig afkoelen.
Decoratie
Klop de slagroom stevig met de poedersuiker. Schep de slagroom in een spuitzak met een Saint Honorée spuitje. Spuit de slagroom in een spiraal op de bovenkant van de cake. Decoreer met citroentijm.
TIP van Rudolph:
Om deze cake extra mooi gelijkmatig op te spuiten kun je een draaiplateau gebruiken.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery? >BEKIJK HIER DE RECEPTEN
0 reacties